Predsednik Skupštine grada dr Balint Pastor prisustvovao dodeli stipendija studentima ekonomije

Pon, 12.06.2023 - 22:06 -- nikola.tumbas
Balint Pastor Izjava za medije
Balint Pastor Izjava za medije
Balint Pastor Obraćanje skupu
Balint Pastor Obraćanje skupu

Predsednik Skupštine grada Subotice i narodni poslanik dr Balint Pastor (Dr. Pásztor Bálint) danas je, u Velikoj većnici Gradske kuće, prisustvovao svečnosti u okviru koje su, zahvaljujući podršci Mađarske nacionalne banke i Fondacije „Palas Athene Domus Meriti“, studentima ekonomije dodeljene stipendije na osnovu konkursa koji je po četvrti put raspisalo Društvo vojvođanskih mađarskih ekonomista. On je, tom prilikom, rekao da je cilj ovog konkursa stvaranje podmlatka u struci, zadržavanje mladih u Srbiji, podizanje nivoa obrazovanosti mlade generacije i osvežavanje intelektualnog sloja društva sa konkurentnim ekonomskim stručnjacima.

Sa zadovoljstvom sam prihvatio poziv predsednice Društva ekonomista vojvođanskih Mađara da budem domaćin svečanosti u okviru koje su studenti ekonomije sa osnovnih i master studija potpisali ugovore o dodeli stipendija uz finansijsku podršku Narodne banke Mađarske i Fondacije 'Palas Athene Domus Meriti'. Hvala Narodnoj banci Mađarske i Fondaciji na podršci našim mladim ljudima, a predsednici Timei Đetvai Ralbovski na pozivu“, kazao je dr Balint Pastor.

Svečanoj dodeli stipendija prisustvovao je i glavni savetnik predsednika Nacionalne banke Mađarske, Zoltan Dubeczi, a vodeći stručnjak za obrazovanje i istraživanje i docent Univerziteta „Janoš Nojman“, Balaž Vonak, održao je predavanje pod nazivom „Šta su uzroci i koliko dugo će trajati svetska inflacija“?

Autor teksta: 
Fotograf: 
Custom Search