Snaga je u slozi

Sre, 22.11.2023 - 12:30 -- nikola.tumbas

U duhu sloge i jedinstva, danas su se sastale tri mađarske stranke u sedištu Saveza vojvođanskih Mađara u Subotici.

Ulog izbora 17. decembra je ogroman: postizanje najsnažnijeg mogućeg zastupanja interesa mađarske zajednice.

Savez vojvođanskih Mađara na republičke i pokrajinske izbore izlazi uz podršku Demokratske stranke vojvođanskih Mađara (DSVM) i Stranke mađarskog jedinstva. O tome su se pomenute tri stranke dogovorile. 

Ištvan Pastor je 2008. godine inicirao postizanje sporazuma među mađarskim strankama u Vojvodini. Njegovi pregovori su tada bili uspešni i rezultat nije izostao.

Savez vojvođanskih Mađara je stava da je kontinuitet koalicije od istaknute važnosti. Samo zajedničko nastupanje ima smisla.

Istog su stanovišta i DSVM i SMJ, sa čijim čelnicima je danas obavljen razgovor.

Savez vojvođanskih Mađara zastupao je dr Balint Pastor, vršilac dužnosti predsednika stranke. Bela Čorba je iz zdravstvenih razloga bio sprečen da prisustvuje, zato je s njim obavljen telefonski razgovor. Želimo mu brz oporavak.

Demokratsku stranku vojvođanskih Mađara zastupala je Piroška Šipoš, a Stranku mađarskog jedinstva predsednik Zoltan Smieško.

Rezultat današnjeg razgovora je činjenica da obe stranke podržavaju Savez vojvođanskih Mađara na predstojećim republičkim i pokrajinskim izborima, a SVM je izrazio spremnost za saradnju prilikom lokalnih izbora sledeće godine. 

Ako vam je važno naše jedinstvo, glasajte 17. decembra zaokruživanjem broja 6!

 

                                                                                                                                               Press služba Saveza vojvođanskih Mađara

 

     

Autor teksta: 
Fotograf: 
Custom Search