Održana 40. sednica Skupštine grada

Čet, 05.10.2023 - 20:31 -- nikola.tumbas
Diskusija po 6. tački dnevnog rada
Diskusija po 6. tački dnevnog rada
Imre Kern - rezime o 6. tački dnevnog reda
Imre Kern - rezime o 6. tački dnevnog reda

Na današnjoj, 40. sednici Skupštine grada Subotice usvojeno je svih 11 dam tačaka dnevnog reda. Odbornici su većinom glasova doneli Odluku o izradi Plana detaljne regulacije za formiranje slobodne javne površine (linearnog parka) na delu ukinute železničke infrastrukture (pruge Subotica bolnica Crvenka) i Odluku o izradi Izmene dela Plana generalne regulacije VII za zone „Kertvaroš” i „Novi grad“ i delove zona „Mali Radanovac”, „Radanovac” i „Palić”, kao i Rešenje o davanju mišljenja o opravdanosti proširenja područja Slobodne zone „Subotica”.

Doneto je i Rešenje o davanju saglasnosti na Odluku o povećanju osnovnog kapitala Javnog komunalnog preduzeća „Suboticagas” Subotica, Rešenje o davanju saglasnosti na Drugu izmenu Programa poslovanja Javnog komunalnog preduzeća „Suboticagas” Subotica za 2023. godinu i Rešenje o davanju saglasnosti na Treću izmenu Programa poslovanja Javnog preduzeća za upravljanje putevima, urbanističko planiranje i stanovanje Subotica za 2023. godinu, a doneta je i Odluka o stavljanju van snage Odluke o ostvarivanju prava na regresiranje troškova boravka u predškolskoj ustanovi za dete trećeg i četvrtog reda rođenja.

Odbornici su usvojili i rešenje da se za direktora Apotekarske ustanove Subotica imenuje Jasmina Vukša, specijalista farmacije, Odluku o razrešenju i imenovanju predsednika, članova, zamenika članova i zamenika sekretara Izborne komisije Grada Subotice i Rešenje o razrešenju i imenovanju člana Školskog odbora Osnovne škole „Bosa Milićević“ iz Novog Žednika, kao i Zaključak o prihvatanju Informacije o upisu učenika u I razred osnovne i srednje škole u školskoj 2023/2024. godini, sa osvrtom na ukupan broj učenika i odeljenja u osnovnim i srednjim školama na teritoriji grada Subotice.

Autor teksta: 
Custom Search