Podrška Pokrajine: za subotičke sportiste šest miliona dinara

Sre, 11.10.2023 - 15:11 -- nikola.tumbas

PODRŠKA POKRAJINE: ZA SUBOTIČKE SPORTISTE ŠEST MILIONA DINARA

Grad Subotica, kao Evropski grad sporta za 2024. godinu prepoznat je od nadležnog Pokrajinskog sekretarijata za sport i omladinu, kao grad u kome je dodatnim ulaganjima potrebno nastaviti podršku za razvoj sporta, sportske rekreacije i promocije zdravih stilova života, posebno među mlađom populacijom. Pokrajinski sekretarijat opredelio je, tako, putem konkursa čak 90 miliona dinara za programe kojima se doprinosi razvoju sporta u AP Vojvodini u poslednjem kvartalu u 2023. godini. Za subotičke klubove izdvojeno je gotovo 6 miliona dinara za realizaciju kreiranih sportskih programa, i na ovaj način subotički sportisti, osim Grada koji nikada do sada nije  izdvajao više novca za oblast spota, dobili su značajnu podršku i sa pokrajinskog nivoa.

Podršku na konkursu su dobili: Ženski fudbalski klub „Spartak“, Rvački klub „Spartak“, Ženski odbojkaški klub Subotica, Fudbalski klub „Vinogradar“, Fudbalski klub „Arena Su“, Streljački klub „Spartak“, Rukometni klub „Spartak“, Vaterpolo klub „Spartak“, Ženski odbojkaški klub „Spartak“, Bokserski klub sportskog društva železničara „Jovana Mikić Spartak“ Subotica, Plivački klub Spartak-Prozivka, Tenis klub „Spartak“ i Ženski košarkaški klub „Spartak“.

Realizacijom ovih programa poboljšaće se uslovi rada u klubovima, povećaće se broj članova, doprineće se promociji klubova, unaprediće se uslovi održavanja treninga i utakmica, kao i aktivno učestvovanje u sportskom životu zajednice.

Autor teksta: 
Fotograf: 
Custom Search