Odbojkaši Spartaka dočekuju Evropsku utakmicu u Kupu Izazivača

Uto, 24.10.2023 - 16:55 -- dejan.vukovic

Odbojkaši Spartaka u sredu 25. oktobra od 18:00 časova na velikom terenu u Hali sportova igraju protiv ekipe Forde VBK iz Norveške u okviru 1. kola Kupa Izazivača.  

Subotičani su do ovog takmičenja došli zahvaljujući osvajanju Balkanskog Kupa u Turskoj gde su nanizali tri pobede. sa ubedljivih 3:0 savladali su Bosnu iz Sarajeva, grčki Pigasos da bi u finalu bili bolji od domaćina ekipe Burse posle neizvesnih i uzbudljivih pet setova. Time su prekinuli niz Turskih ekipa koje su osvajale ovo takmičenje. 

Spartak poslednjih par godina igra zapaženu ulogu u našem prvenstvu i sigurno je da su zaslužili da se oprobaju na Evropskoj sceni. Prva prepreka u Kupu Izazivača je ekipa Forde iz Norveške. Po rečima kapitena Nemanje Jungića o protivniku se na zna mnogo, ali Spartak mora da pokaže najbolju odbojku, a tada nije toliko bitno ko je sa druge strane mreže. U ekipi vlada pozitivna trema jer je malo igrača igralo ovakve međunarodne utakmice. "Motiva nam neće faliti, bićemo koncentrisani, nadamo se pobedi. Znamo dobro da je naš sedmi igrač publika. Imamo jedan specifičan odnos sa našim navijačima i oni znaju kada je momenat kada nas treba dodatno podržati. " - istakao je Jungić.

Prolaz u drugo kolo obezbediće ekipa koja bude bila bolja u dve utakmice. Prva se igra u Subotici u sredu 25. oktobra od 18:00 časova dok je revanš u Norveškoj nedelju dana kasnije 1. novembra. 

 

Tagovi: 
Custom Search