Odbojkaši Spartaka nastavljuju takmičenje u evropskom Kupu Izazivača

Sre, 01.11.2023 - 21:41 -- dejan.vukovic

Forde - Spartak 0:3 (19:25, 20:25, 22:25)

Forde: Halgunset 1, Undheim 1, Kalstad 14, Molland 7, Aasgard, Raftevolfd 8, Olimstad 9, Myren 6, Vie, Ingebrigtsen 1, Bjorknes 1, Wasilewski, Kjollesdal 1, Klopstad.

Spartak: Poljaković, Mašulović, Jungić 8, Tomčić 4, Peić (libero), Šuvački 2, Šebek (libero), Pavlović 12, Džasper 13, Tešović, Tumbas 5, Dulić 1.

Odbojkaši Spartaka pobedili su i u revanš utakmici 1. kola Kupa Izazivača ekipu Fordea u Norveškoj sa 3:0 i time nastavljaju takmičenje u Evropi. U šesnaestini finala očekuje ih ekipa Fonte Bastardo Azor iz Portugala.  

Nisu dozvolili subotičani iznenađenje, iako su nastupli bez čak trojice igrača. Nedostajao je povređeni tehničar Vulikić, Flores koji nije na vreme dobio vizu i još uvek nedovoljno oporavljeni Mašulović koji je bio na klupi. Spartak je diktirao tempo igre i u finiš prvog seta ušao sa velikih 19:11. Poenom Jungića poveli su sa 21:13. Zaigreali su domaći bolje u bloku malo se rezultatski približili, ali nisu mogli i da ugroze Spartakovu prednost. Set okončava Pavlović za vodstvo Subotičana od 1:0. 

Dobro su Golubovi otvorili i drugi set. poveli su sa 6:3 i 9:4 kada je trener domačih zatražio minut odmora. Nije se to odrazilo na igru na terenu, Spartak je stigao do 21:14. Ponovo je Forde blokom pokušao da zaustavi napade gostiju. Džasper poentira za 23:18, čime se Spartak našao na korak do osvajanja i drugog seta. Nisu mogli domaćini da preokrenu rezultat, pa subtičani ubrzo osvajaju i drugi set. Vodstvom od 2:0 Spartak je već tada izborio plasman u narednu fazu Kupa Izazivača. 

Pošto su i teoretski obezbedili prolaz u narednu fazu trener Spartaka, Raško Jovanović malo je izrotirao igrače. Vodila se rezultatski neizvesna borba u poslednjem setu. Nakon 8:8 domaći su došli i do prednosti od 11:8, nakon čega je trener Jovanović zatražio minut odmora da posavetuje svoje momke. Spartak ubrzo poravnava na 13:13, ali nije uispeo i da se rezultatski odvoji. Ipak u finiš seta subotičani su ušli sa vodstvom od 22:20 nakon što je Tumbas osvojio poen. Spartak je rutisnki meč priveo kraju a poslednji poen osvaja kapiten Nemanja Jungić. 

Spartak je na tribinama imao podršku ljudi iz Srbije koji rade u Norveškoj. Na kraju meča usledio je i zajedničko fotografisanje. 

 

Tagovi: 
Custom Search