Odbojkaši Spartaka savladali Ribnicu

Sub, 18.11.2023 - 16:40 -- dejan.vukovic

Spartak – Ribnica 3:1 (25:14, 23:25, 25:16, 26:24)

Hala sportova u Subotici. Sudije: Očenaš Jan i Radovanović Zoran.

Spartak: Poljaković, Mašulović 21 (1 as), Jungić 8 (1 as), Tomčić, Peić (libero), Lečić 9 (4 bl, 1 as), Flores 3 (1 bl), Šuvački 4 (1 bl, 1 as), Šebek (libero), Pavlović 12 (8 bl), Džasper 16 (3 bl, 2 as), Tešović, Tumbas, Dulić.

Ribnica: Stefanović, Todorović 12 (1 bl), Zubljić, Kostić 10 (1 bl), Aleksić 6 (2 bl), Gajović 9 (4 bl, 2 as), Miljković (libero), Čolović, Bojović 18, Živanović 2 (1 bl).

Odbojkaši Spartaka savaladali su Ribnicu sa 3:1 u meču koji je bio veoma važan za njih. Pobeda potrebna za samopouzdanje i pokazatelj da se polako vraćaju u potrebnu formu pred nasatvak prvenstva i meča koji ih očekuje u Evropskom takmičenju. Iako još uvek nisu kompletni subotičani su pružili dobru igru i zasluženo osvojili nove bodove.

Meč je počeo serijom poena na obe starne. Prvi su do osetnije prednosti stigli odbojkaši Spartaka koji nakon smeča Džaspera dolaze do vodstva od 13:8. Nastavili su domaći u jakom ritmu, razigrao se i Jungić pa je prednost stalno rasla. Prvi set osvajaju sa ubedljivih 25:14.

Vratila se Ribnica u meč u drugom setu. Vodila se rezultatska klackalica i velika borba za svaki poen. Todorović je predvodio igru Kraljevčana, dok je Spartak preko Mašulovića držao rezultatski priključak. U  finiš seta subotičani su ušli sa 2 poena prednosti, 23:21. Međutim, to im nije bilo dovoljno i da osvoje set. Bojović i Gajović vraćaju prednost Ribnici, koja ubrzo izjednačuje rezultat na 1:1 u setovima.

Spartak je ponovo dominirao u trećem setu. Pravili su seriju poena i vrlo brzo stekli osetniju prednost. Uspeo je na kratko Bojović da donese neizvesnost, međutim Spartak je imao rešenja za igru protivnika. Proradio je blok subotičana koji je zaustavio napade Kraljevčana. Spartak je ubedljivo osvojio set sa 25:16.  

Najuzbudljiviji i najneizvesniji bio je četvrti set. Ribnica je povela sa pet poena, međutim Spartak je imao odgovor. Lečić je zabeležio as poen, ubrzo stižu poeni Džaspera i Mašulovića za rezultatsko izjednačenja, 16:16. Prvi do set lopte stižu gosti, 23:24. Bojović nije iskoristio priliku pa je Spartak preokrenuo rezultat i iskoristio svoju prvu meč loptu

Tagovi: 
Custom Search