Horgoš 2 - Reske nastavlja raditi 0-24

Sre, 31.01.2024 - 10:56 -- nikola.tumbas

Број путника који су користили овај прелаз потврдио оправданост продуженог

Гранични прелаз према Мађарској Хоргош 2 – Реске на магистралном путу и током фебруара наставиће да ради 24 часа. Ово је на свом Фејбук налогу објавио др Балинт Пастор.
Гранични прелаз Хоргош 2 – Реске, или стари гранични прелаз према Мађарској, убоичајено је радио од 7 до 19 часова, али је пред почетак празничних гужви промењено његово радно време и био је отворен 24 часа, како би се растеретили и остали гранични прелази. Тако од средине децембра три гранична прелаза – Хоргош – Реске на аутопуту, Хоргош 2 – Реске на магистралном путу и Келебија – Томпа – раде свих 24 часа.
Продужено радно време прелаза Хоргош 2 повезано је празничним периодом, али је већ тада наговештено да ће се радити бројање путника како би се утврдило да ли постоји оправдана потреба за тим да прелаз и након тога буде отворен 24 часа. Овај гранични прелаз уз путнике у транзиту, највише користе мештани који раде са друге стране границе, као и средњошколци и студенти који се образују у Мађарској. Ради се о путницима који сваког дана, или сваке недеље прелазе границу.
По првобитном плану прелаз је требао радити 24 часа до 31. јануара, а сада је ово радно време продужено до краја фебруара. Др Пастор је навео да се настављају преговори да ово постане и коначно решење, а не да се радно време прелаза утврђује сваког месеца.
„Према информацијама које имам са српске стране, број прелаза потврдио је потребу да овај прелаз ради 24 часа. У току су преговори да он буде стално отворен“ изјавио је др Пастор прошле седмице за Панон РТВ.
Подаци о броју путника који су граничну црту прешли код рампе на Хоргошу 2 нису објављени, али ово је иначе један од најзагушенијих граничних прелаза са дугим временом чекања.

Ličnosti: 
Autor teksta: 
Fotograf: 
Custom Search