Pjer u Subotici

Čet, 21.02.2008 - 18:00 -- nikola.tumbas
Nekoliko karikatura sa izložbe "Pjer u Subotici"
Nekoliko karikatura sa izložbe "Pjer u Subotici"
Otvaranje izložbe "Pjer u Subotici"
Otvaranje izložbe "Pjer u Subotici"

Jubilarni 40.konkurs za prestiznu nagradu karikatura PJER, koju organizuje Kompanija Novosti AD, okupilo je gotovo 200 autora koji su poslali blizu 1000 svojih radova. Žiri u sasatvu Jelena Blečić, Bogdan Kršić, Milovan Vitezović, Milan Mitić i Tošo Borković izdvojio je 122  karikature, a nagrade dodelio sledećim autorima: Prvu nagradu za šumu šljiva i tenis reketa dobio je Špiro Radulović; drugu nagradu za rad na kojem svetski moćnici spremaju golubove mira sa maslinovim grančicama za obračun u areni dobio je Goran Divčac; treću nagradu, koja pokazuje svekoliku globalnu zagadjenost dobila je Marija Dokmanović, dok je nagradu za portret Karle Delponte dobio Konstantin Grosu.

I na ovom jubilarnom konkursu imali smo svoje predstavnike, Milenka Kosanovića sa karikaturom na kojoj je razgraničenje načinjeno i pre početka pregovora, sa karikaturom Pala Lephafta na kojoj se u razbarušenoj kosi Danila Kiša ukrštaju pariški Ajfelov sa našim tornjem Gradske kuće, te karikaturu Nikole Ojdanića našeg Olivera Dulića, predsednika republičke skupštine.

Izlozbu postavljenu u Srpskom kulturnom centreu ``Sveti Sava`` otvorio je, pak predsednik nase, suboticke skupstine Sasa Vucinic.

info: Mile Tasić

Autor teksta: 
Fotograf: 
Custom Search