Subotica na sajmu investicionih potencijala lokalnih samouprava

Ned, 30.11.2008 - 12:37 -- urednik

U okviru prvog sajma investicionih potencijala lokalnih samouprava „Predstavljamo Srbiju” u Beogradu, 27.novembra 2008. održan je okrugli sto na temu „Mogućnosti i perspektive ulaganja u opštine Srbije - sada je vreme”.

Na okruglom stolu, prezentaciju i izlaganje su imali gradonačelnici, predsednici i predstavnici gradova i opština Beograda, Novog Sada, Niša, Kragujevca, Subotice, Zrenjanina i Inđije, kao i predstavnici kopmpanije Simens, Colliers International, EBRD i Dunav osiguranja.

Gradonačelnik Saša Vučinić, izneo je u svom izlaganju prednosti Subotice, razvijenost infrastrukture, rad Slobodne zone, Inkubutora, kancelarije LER i drugih insitucija za podršku razvoja i pomoći investitorima, kao i prisutnost uspešnih kompanija i najavu novih stranih investicija. Posebno su istaknuta dva najveća razvojna projekta u Subotici koja se odnose na Master plan Palić i Industrijski park-zonu.

U izlaganjima predstavnika EBRD, SIMENSA i COLLIERS INTERNATIONAL, istaknuti su pozitivni primeri ulaganja u Subotici, na projektima izgradnje novog prečistača, Loher-Simens fabrike vetro-generatora i GTC na aktivnostima izgradnje najvećeg shoping centra u Vojvodini.

U nastavku aktivnosti na sajmu, gradonačelnik Saša Vučinić, pom. gradonačelnika Duško Guslov i savet. gradonačelnika Dejan Zvekić održali su kraće sastanke sa predstavnicima EBRD, COLLIERS INTERNATIONAL, IBM, SAP WEST BALKANS i KFW, na kojima su razmenjene informacije i dogovoreni kontakti za dalju moguću saradnju.

(Kancelarija za lokalni ekonomski razvoj)

Autor teksta: 
Fotograf: 
Custom Search