Predstavnici lokalne zajednice u OŠ Ivan Milutinović

Čet, 26.02.2009 - 18:00 -- dejan.vukovic

U okviru projekta UNICEF-a "Moja škola, škola bez nasilja", danas je u osnovnoj školi Ivan Milutinović održan sastanak sa predstavnicima lokalne zajednice koji su najvažniji saradnici škole u rešavanju nasilja među učenicima. Od predstavnika lokalne zajednice prisutni su bili Nemanja Simović - član gradskog veća zadužen za sport, omladinu i turizam, Slobodan Čamprag - član gradskog veća zadužen za obrazovanje, Ljiljana Popović - dir. centra za socijalni rad, Željko Otašević - ispred dečijeg dispanzera, Kertis Kajtaz - ispred edukativnog centra roma i predstavnik MUP-a.

Pored predstavnika lokalne zajednice na sastanku su prisustvovali Suzana Sekulić -mentor UNICEF za projekat škola bez nasilja, Iso Planić - istaknuti alpinista Subotice u službi promotera projekta, predstavnici saveta roditelja škole i školski i vršnjački tim za nenasilje. Sve prisutne pozdravio je dirktor škole Ivan Stipić nakon čega su učenici , Vršnjačkog tima prezentovali sprovedene akcije u okviru ovog plana i prisutne upoznali sa predstojećim. Nakon toga svo prisutni su se uključili u diskusiju.

Suzana Sekulić, mentor Unicefa vrlo je zadovoljna ostvarenim rezultatima i angažovanjem škole u projektu. Istakla je da je prošle godine od 54 škole samo 16 uspelo da dobije sertifikat UNICEF-a, a ova škola je na najboljem putu da to ostvari.

Nemanja Simović, član gradskog veća zadužen za sport, omladinu i turizam je istakao da moramo biti svesni da nasilje postoji, da je ono izraženije nego u vreme kada su se roditelji ovih učenika školovali. Pod utiskom neprijatnih događanja u našem grada u poslednje vreme pozitivnim odzivom medija i gradske uprave došlo je vreme da se utiče na organe sudstva i policije da zajedničkim snagama izgrednici dovedu pred lice pravde i grad učini bezbednijim. Jedan od dobrih primera borbe protiv nasilja je i ovaj projekat koji se po prikazanom vrlo uspešno ostvaruje u ovoj školi. Apelovao je da se deca više posvete sportu, u našem gradu u kojem postoji preko 150 klubova za rad sa mladima.

Slobodan Čamprag, član Gradskog veća zadužen za obrazovanje je takodje pozdravio projekat i obećao bolju saradnju sa Gradskom samoupravom po ovom ali i po svim drugim pitanjima koja su vezana za učenike.

Ljiljana Popović, direktor centra za socijalni rad, prvo je pohvalila same ideje koje je ostvario školski vršnjački tim a takodje i način prikazivanja postignutog.Naglasila je učešće Centra za socijalni rad, koji u saradnji sa Ministarsvom socijalnog Srbije, planira rad sa maloletnim delikventima u cilju sprečavanja daljeg porasta nasilja.

Autor teksta: 
Fotograf: 
Custom Search