Nagrađeni radovi u okviru konkursa "KAKO ĆE IZGLEDATI DALJA EVOLUCIJA HOMO SAPIENSA?

Uto, 22.12.2009 - 15:00 -- nikola.tumbas
Kolekcija članaka: 

REZULTATI KNJIŽEVNOG KONKURSA "ČOVEK 22. VEKA: KAKO ÆE IZGLEDATI DALJA EVOLUCIJA HOMO SAPIENSA?"

U okviru manifestacije Dani Čarlsa Darvina FOKUS Fondacija je raspisala Konkurs za najbolji srednjoškolski esej pod nazivom "Čovek 22. veka: kako će izgledati dalja evolucija Homo Sapiensa?" Po prispeću radova i zatvaranju Konkursa 8. decembra 2009, komisija u sastavu Zora Æujić, profesorka književnosti i srpskog jezika, Vesna Priboj Potrebić, profesorka mađarskog jezika i književnosti, i dr Gabor Mesaroš, doktor bioloških nauka, donela je odluku koja dva rada odnosno autora je osvojilo nagrade na Konkursu. Imena nagrađenih učenika su: Katarina Predolac, učenica 2.1 razreda Gimnazije "Svetozar Marković" pod mentorstvom profesorke mr Laure Kovač, i Seregély Orsolya, učenica III/5 razreda Ekonomske srednje škole "Bosa Milićević". Za autore najboljih eseja i njihove profesore obezbeđen je trodnevni put u Beč sa posetom Prirodnjačkom muzeju. Zahvaljujemo se svima koji su učestvovali.
Najbolji radovi biće objavljeni u zasebnoj publikaciji. Autori odabranih radova su: Katarina Predolac (Gimnazija "Svetozar Marković"), Seregély Orsolya (Ekonomska srednja škola "Bosa Milićević"), Teodora Savić Popović (Gimnazija "Svetozar Marković"), Peić Tukuljac Helena (Gimnazija "Svetozar Marković"), Robert Gondi (Politehnička škola Subotica), Kicsi András (Tehnička škola Subotica), Mario Takač (Politehnička škola Subotica) i Toldi Violetta (Hemijsko-tehnološka srednja škola "Lazar Nešić").

Autor teksta: 
Fotograf: 

Više o ovoj temi...

Povodom obeležavanja godine Čarlsa Darvina, FOKUS Fondacija je u okviru Dana Čarlsa Darvina raspisala konkurs za najbolji srednjoškolski esej pod nazivom „Čovek 22. veka: kako će izgledati dalja evolucija Homo Sapiensa?“. Nagrađene učenice Katarina Predolac i Seregély Orsolya i njihove profesorke mr Laura Kovač i Pintér Molnár Edit osvojile su put u Beč (od 20. do 22. januara 2010.) i posetu Darvinove izložbe u okviru Prirodnjačkog muzeja. Prenosimo vam neke od utisaka iz Muzeja kao i sa ulica Beča.

Više na www.fokus-su.rs
 

Post date: Pon, 25.01.2010 - 18:00

govorio je Žarko Korać u punom amfiteatru Ekonomskog fakluteta i oduševio slušaoce sa mnogo neobičnih detalja iz života ovog naučnika koja se ne mogu naći ni na Wikipediji...

Post date: Uto, 13.10.2009 - 18:00

Večeras je u Gradskom muzeju održano predavanje dr Geze Cekuša (na mađarskom jeziku), "Savremeno tumačenje darvinizma“

Post date: Pon, 12.10.2009 - 18:00

U čitaonici Gradske biblioteke pisac Zoltan Šebek održao je predavanje na temu svoje knjige "Parazitska kultura" (na mađarskom jeziku)

Post date: Ned, 11.10.2009 - 18:00

Pisac Zoran Živković večeras je održao predavanja na zadatu temu gde su dominirala pojašnjenja legendarnog filmskog klasika Odiseje 2001. Mnogi od nas su gledali  taj film i bivali zbunjeni,  naročito u finalu filma, kada je režiser Kjubrik pokušavao da nam filmskom trakom, prenese poruke pisca naučne fantastike Artura Klarka. Večeras je mnogo toga postalo jasnije, ( šta su pisac&režiser hteli da kažu ) jer se čulo od osobe čiji je doktorski rad bio vezan za romane Artura Klarka. Veoma jasnim, zanimljivim, i na momente duhovitim opaskama Živković je držao pažnju posetiocima ove tirbine nepun sat  vremena da bi nakon toga išla projekcija filma u trajanju od 140 minuta.

Još jedna recka ekipi...

detaljnije
Post date: Sub, 10.10.2009 - 18:00
Custom Search