Čekanje na rezultate u Matici

Ned, 06.06.2010 - 22:00 -- nikola.tumbas
Kolekcija članaka: 
Izborno veče u Matici
Izborno veče u Matici

U Matici bunjevačkoj, ekipa sa izborne liste broj jedan, večeras je analizirala pristigle razultate sa glasačkih mesta gde su imali svoje "posmatrače". Do 22.00 situacije je bila "pozitivna", Suzana Kujundžić Ostojić, nosilac liste, je rekla da na 30 obrađenih mesta ta lista vodi ubedljivo i pri tome se zahvalila biračima na ukazanom poverenju.

Autor teksta: 
Fotograf: 

Više o ovoj temi...

Sa prilično emotivnim nastupom Pastor Ištvan je, u prisustvu budućeg predsednika Mađarskog nacionalnog saveta Tamaša Korheca i većeg dela rukovodstva stranke, obrazložio uspeh njihove izborne liste na  izborima za nacionalna veća sa preko osamdeset posto dobijenih glasova.

Posle pressa Tamaš Korhec je dao kraću izjavu za nekoliko zainteresovanih novinara sa nemađarskog govornog područja

Kao i uvek, odmerena, jasno sročena poruka i obrazloženje...

Mislim da su izbori koji su sprovedeni u celoj Srbiji , Vojvodini, koji su dokazali u slučaju mađarske zajednice da su naši birači cenili dosadašnji rad, dosadašnje rezultate i napor koji smo uložili u donošenje zakona o stvaranju pravnih okvira za kulturnu autonomiju Mađara a cenili su najviše našu istinsku želju da...

detaljnije
Post date: Ned, 06.06.2010 - 22:30
11:18

Lista broj dva, DSHV i Pučka kasina su osvojili 18 mesta (17+1) u novom HNV-u, dok je lista broj 1 (DS) osvojila 11 mesta.

Post date: Ned, 06.06.2010 - 17:00
    Izbori za savete nacionalnih manjina
  Sa osamnaest članova liste Demokratskog saveza Hrvata u Vojvodini i hrvatskih udruga i jedanaest članova Hrvatske liste "Za evropsku Srbiju" juče je na elektorskoj skupštini u Subotici izabran novi sastav Hrvatskog nacionalnog vijeća. Listu DSHV-a juče je podržalo 75, a Demokratske stranke 47 od ukupno 134 prisutna elektora.
U svom prvom obraćanju nosilac liste DSHV-a dr Slaven Bačić istakao je da će u budućem Hrvatskom nacionanom vijeću "biti mjesta i za listu koja je dobila manje glasova".
"Novo Vijeće trebalo bi odražavati jedan novi duh, a to znači da bi u njegov rad trebali biti uključeni oni koji...
detaljnije
Post date: Ned, 06.06.2010 - 12:00
Custom Search