Bolji uslovi života za porodilje i penzionere

Uto, 08.11.2011 - 11:00 -- nikola.tumbas
Nenad Ivanišević - Dobre vesti za porodilje i penzionere
Nenad Ivanišević - Dobre vesti za porodilje i penzionere
Olivera Radnić - O statistici i statusu porodilja
Olivera Radnić - O statistici i statusu porodilja
Nenad Ivanišević - Poziv kolegama iz SVM-a
Nenad Ivanišević - Poziv kolegama iz SVM-a

Nenad Ivanišević, potpredsenik Gradskog odbora Demokratske stranke, izjavio je na današnjoj pres konferenciji da će, na inicijativu GO DS, u Subotici, od početka naredne godine, trudnice dobijati punu platu, umesto samo 65 odsto, a svi građani stariji od 65 godina će imati besplatan javni prevoz na svim gradskim i prigradskim linijama.

- Sredstva će biti obezbeđena zahvaljujući novom Zakonu o finansiranju lokalnih samouprava, kojim će gradski budžet biti bogatiji za 440 miliona dinara u 2012. godini. Na ovaj način, pridružili smo se većim centrima poput Beograda i Novog Sada. Ovo je još jedan dokaz da ova vlast brine o kvalitetu života svih svojih građana - rekao je Nenad Ivanišević, potpredsednik GO DS i pokrajinski poslanik.

On je pozvao odbornike Saveza vojvođanskih Mađara da podrže ovu inicijativu kada se bude usvajao budžet za narednu godinu, te da i sami predlože slične akcije.

- Ovo nije budžet naše stranke ili SVM-a, Ovo je budžet svih građana Subotice. Savez vojvođanskih Mađara je bio protiv ovog zakona, ali sada već vidimo korist po naš grad i pozivam ih da podrže donošenje ovakvog budžeta - rekao je Ivanišević.

Stanko Nimčević, predsednik organizacije invalida rada Subotice, podržao je inicijativu DS-a.

- U gradu ima 30 penzionera. Više puta smo tražili ovo, ali sada nam je konačno vlast izašla u susret. Ovo je vrlo radosna vest za sve nas - rekao je Nimčević.

Olivera Radnić, odbornica DS-a u gradskom parlamentu, rekla je da je ovo veliki korak ka podsticaju rađanja.

- U 2010. godini rođena je 1.551 beba, ali očekujem da će ih narednom periodu biti još više, zahvaljujući aktivnijoj politici podsticanja nataliteta na lokalnom nivou. To nam je prioritet u narednom periodu - rekla je Olivera Radnić.

Autor teksta: 
Fotograf: 
Custom Search