Nemanju Simovića podržala većina odbornika G17 i napustila stranku

Čet, 10.11.2011 - 12:00 -- nikola.tumbas
Nemanja Simović Zašto sam isključen iz stranke
Nemanja Simović Zašto sam isključen iz stranke
Neven Višnjić obrazlaže napuštanje g17+
Neven Višnjić obrazlaže napuštanje g17+
Nemanja Simović Gradski interesi ispred stranačkih
Nemanja Simović Gradski interesi ispred stranačkih

Posle press konferencije URS-a na kojoj je Mlađan Dinkić obznanio isključenje Nemanje Simovića, član gradskog veća zadužen za sport omladinu i turizam, danas je stigla reakcija od strane sada već bivšeg člana G17+, odnosno većine odbornika G17+ u skupštini grada koji su stali na njegovu stranu i formirali posebnu odborničku grupu. Promene u rukovodstvu URS-a od strane predsednika Dinkića, na lokalnom nivou, očigledno su dovele do drastičnog rascepa  u stranci.

SAOPŠTENJE  - Odborničke grupe koja je istupila iz stranke Ujdinjeni regioni Srbije u Subotici

Danas je stranku Ujedinjeni regioni Srbije u Subotici napustilo četiri odbornika Gradske skupštine. To su: Neven Višnjić - šef odborničke grupe, Branislav Kapor - odbornik, Marin Vidaković - odbornik i Radomir Tošić - odbornik. Zbog činjenice da URS ne sprovodi politiku stranke G17 PLUS, čiji su oni članovi do danas bili, te kako rukovodstvo strake u Beogradu sprovodi kadriranje koje, zasigurno, neće doneti boljitku i razvoju Subotice, odlučili su se da napuste Ujedinjeni region Srbije. Oni će u narednom periodu nastupati kao nezavisna odbornička grupa i glasaće za sve odluke koje su u interesu Grada Subotice.

Iz tih razloga, stranku su napustili Marica Stankić - dugogdišnji šef odborničke grupe i član Glavnog odbora Stranke, Zoran Prćić - Sekretar za inspekcijsko-nadzorne poslove, Zoran Kalinić - predsednik Stonoteniskog saveza Srbije, Koraljka Obradović - zamenica direktora Poslovnog inkubatora, Jelena Rapajić - dugogodišnja podpredsednica Omladinske mreže, Iboljka Đokić - direktor Srednje hemijsko-tehnološke škole, kao i mnogi drugi članovi stranke.

 

 U video prilogu možete pogledati izjavu Nemanje Simovića.


 

Autor teksta: 
Fotograf: 
Custom Search