Novih 1.000 radnih mesta u fabrici Kalcedonia u Subotici

Uto, 29.11.2011 - 14:48 -- Anonimus (nije proveren)

Danas je u Beogradu sa italijanskim proizvođačem rublja "Kalcedonijom" potpisan ugovor o novoj investiciji te kompanije u Subotici u vrednosti od 20 miliona evra, koji predviđa da se do 2014. otvori 1.000 novih radnih mesta.

Nova fabrika u Subotici prostiraće se na 18.000 kvadratnih metara i proizvodiće ženske majice robne marke "Intimisimi", a grad Subotica će obezbediti zemljište bez nadoknade u industrijskoj zoni Mali Bajmok.

Sporazum o novoj investiciji potpisali su ministar ekonomije Nebojša Ćirić, direktor investicija kompanije "Kalcedonija" Frančesko Rufoli i gradonačelnik Subotice Saša Vučinić.

- Ovo je još jedan dokaz da je Srbija ove godine zaista lider u regionu u privlačenju stranih investicija, - rekao je Ćirić i naveo da je cilj naše zemlje da pre svega privuče proizvodne investicije namenjene izvozu.

Ministar je ukazao da je privlačenje stranih investicija , zajedno sa reformom i konkretnim merama vlade, najbolji način borbe sa svetskom ekonomskom krizom

Ćirić je napomenuo da će "Kalcedonija" konkurisati za dobijanje podsticaja u okviru programa finansijske podrške investicijama za novu fabriku u Subotici.

Rufoli je izjavio da se "Kalcedonija" širi u Hrvatskoj, gde zapošljava oko 2.000 ljudi, a da namerava i širenje u Srbiji i dodao da je u Italiji teško naći uslove za otvaranje fabrika kao u Somboru i Subotici.

Gradonačelnik Subotice je rekao da će zemljište biti spremno za izgradnju nove fabrike do početka marta naredne godine.

"Kalcedonija" u Srbiji posluje pod imenom "Fiorano" od 2007. godine, a 2010. je u Somboru otvorila svoju prvu fabriku, koja se bavi proizvodnjom dečjih, ženskih i muških čarapa, kupaćih kostima i donjeg veša.

Tokom godina kompanija je razvila mrežu od oko 3.000 prodavnica širom sveta, ostvarujući više od milijarde evra prihoda.

Autor teksta: 
Fotograf: 
Custom Search