Kako dovesti strane investitore u svoju sredinu

Čet, 08.12.2011 - 09:30 -- nikola.tumbas
Jorg Heeskens O predavanju na Ekonomskom fakultetu
Jorg Heeskens O predavanju na Ekonomskom fakultetu
Jorg Heeskens Samouprava u Subotici ozbiljnija nego u drugim mestima Srbije
Jorg Heeskens Samouprava u Subotici ozbiljnija nego u drugim mestima Srbije

Jörg Heeskens, savetnik Ministra za ekonomiju i regionalni razvoj g. Ćirića, inače bivši savetnik gradonačelnika Saše Vučinića, održao je predavanje  studentima Ekonomskog fakulteta.

Predavanje je bio delimično ponavljanje istog materijala koje je izlagao prošli put ( pogledati ovde) s time da je sada dodao svoja nova iskustva u poslednjih godinu rada na privlačenju stranih investitora u Srbiju, uglavnom u Vojvodinu kao teritoriji koja je veoma odgovara nemačkim investitorima. Delimični transkript zanimljivog predavanja će biti dodat za izvesno vreme. 

Zanimljiv, neposredan - iskren, Heeskens je na studente ostavio utisak da bi po predavanju postavljali relevantna pitanja o konkretnim investicijama u Subotici i aktuelnim Pećincima gde dolazi BOSH kompanija, političkom pitanju Kosova - zašto to smeta EU, itd..) 

Uz put studenti su dobili i jednu informaciju o članstvu Srbije u EU, doduše indirketnu, o toma da će proći dosta vremena oko toga. Kako? Pa zašto se sve kompanije pozicioniraju u bescarinske zone ako će Srbija ubzo biti član EU...

Iz svog iskustva g.Heeskens je ocenio da se gradska samouprava našeg grada poprilično popravila od momenta kada je on prvi puta bio ovde ( vidi video prilog) i da se sada "papirologija" za investitora može mnogo brže pribaviti nego bilo gde u Srbiji ali naravno da se još toga drugog može bolje raditi.

Autor teksta: 
Fotograf: 
Custom Search