Odbojkašice poražene od Radničkog

Pet, 03.02.2012 - 21:00 -- dejan.vukovic

Spartak - Radnički 2:3 (25:10, 15:25, 23:25, 25:18, 10:15)

Odbojkašice Radničkog priredile su pravo iznenađenje pobedivši večeras Spartak u Hali sportova sa 3:2. Posle ubedljivo osvojenog prvog seta Spartaka niko nije verovao da će na kraju slaviti gošće iz Beograda.

Povele su gošće sa 2:0 u prvom setu, međutim tada je usledila serija Spartaka od 8:0. Nastavile su golubice u istom ritmu i lako osvojile prvi period igre prepustivši protivnicama samo deset poena. U drugom setu domaće su naglo stale, usledio je pad na prijemu i napadu, dok je Radnički znatno podigao nivo svoje igre. Povele su gošče već na samom početku drugog seta, Aćimovićeva dovodi u prednost svoju ekipu od 4:2. Povećale su prednost Beograđanke tako da se na drugi tehnički tajmaut otišlo sa 16:8. Probale su golubice da stignu rivala ali bez većih uspeha.

Treći set je protekao u izjednačenoj igri, istina imale su domaće malu prednost od dva, tri poena do drugog tehničkaog tajmauta. Ipak u samu završnicu ekipe su ušle sa podjednakim šansama pošto je Radnički izjednačio na 18:18. Spartak tada pravi mini seriju i dolazi na korak do osvajanja trećeg seta 22:18. Na žalost domaće publike, Beograđanke se ni tada nisu predavale, napravile su sada one seriju od 6:0 i greškom domaćih dolaze do vodstva od 2:1 u setovima.

U četvrtom setu odbojkašice Spartaka su popravile svoju igru, pogotovo servis i blok. Od početka seta su namestile svoju igru i posle poena Radenković imale prednost od 13:6. Ubrzo je vodstvo naraslo na velikih deset poena 18:8. Gošće su uspele da se rezultatski približe ali ne i da preokrenu rezultat. Tako je Spartak došao do izjednačenja u setovima na 2:2

Nakon izjednačenja i malo bolje igre u četvrtom setu očekivalo se da će domaće ipak slaviti u ovom duelu. Međutim gošće ponovo bolje započinju set. Nakon as servisa Mićevićeve prednost gošći je bila 6:2, usledio je dobar blok Misojčićeve za vodstvo od 8:4. Nisu uspele domaće odbojkašice da se vrate u pravi ritam, Mitrovićeva sa as servisom stavlja tačku na ovu utakmicu i veliko iznenađenje u 15. kolu Winer lige.

Spartak: Memišević (libero), Trnić 10, Cvetičanin 11, Helić 22, Vujčin, D. Radenković 6, K. Radenković, T. Matić 5, Olujić 7, Mrdak 10, D. Matić. Trener: Damir Petković.

Radnički: Vasović 3, I. Kostić, O. Kostić 17, Aćimović 9, Jegdić, Raković 5, Katić 1, Misojčić 13, Mitrović, Stepanović (libero), Mičević 12, Simić 5. Trener: Ivan Radivojević.

Autor teksta: 
Fotograf: 
Custom Search