Rukometaši Spartaka u finalu Kupa Vojvodine

Sre, 28.11.2012 - 20:00 -- dejan.vukovic

Spartak Vojput - Nova Pazova 33:20 (18:11)

Polufinale Kupa Vojvodine. Hala sportova u Subotici. Gledalaca: 300. Sudije: Mandić Ivan, Kovačić Nemanja (obojica Novi sad), delegat: Kosanović Danijela.

Sedmerci: Spartak Vojput 3/2, Nova Pazova 7/1. Isključenja: Spartak Vojput 6 minuta, Nova Pazova: 6 minuta.

Spartak Vojput: Vukoslavović, Kosović, Jelić 2, Pavlović, Janjić 1, Kaltak 7, Kovačević 3, Galfi 1, Todorović 1, Jovanović 5, Kukić, Distol 4, Patočkai, Papić 4, Božović 5, Đukanović.

Nova Pazova: Ilić, Kukić 1, Ivanić, Grubić 2, Živković 1, Gamber 2, Narančić, Vokši 2, Janković, Oljača 1, Kovačević 1, Čojbašić, Marinković 4, Labudović, Mihailović 6.

Rukometaši Spartak Vojputa obezbedili su plasman u finale Kupa Vojvodine pošto su večeras u Hali sportova savladali ekipu Nove Pazove sa 33:20.

Pobeda nijednog trenutka nije dolazila u pitanje. Posle dvadesetak minuta igre Subotičani su nakon gola Kaltaka već imali visoko vodstvo od devet golova 14:5. Razliku od devet golova su održavali do poslednjeg minuta kada je ponovo Kaltak bio strelac za 18:9. Gosti golovima Kovačevića i Marinkovića uspevaju malo da smanje razliku, tako da se na odmor otišlo sa 18:11.

Razigrali su se Subotičani u nastavku, zahvaljujući tri gola Jovanovića u kratkom vremenu dolaze na plus deset, 23:13. Spartak Vojput je tada zaigrao brzo sa tečnim i preciznim kombinacijama, dok je na golu bio sigurni Radoš Đukanović. Subotička publika posebno je aplauzom nagradila kombinaciju dva krila u 48 min. kada je Janjić sa leve strane uposlio na suprotnoj strani Kaltaka koji u letu hvata loptu i smešta je iza leđa golmana Nove Pazove za 28:17. Velike probleme gostima je zadavao golman Spartak Vojputa, Radoš Đukanović koji je u drugom poluvremenu odbranio čak SEDAM sedmeraca. Samo jednom su iz drugog pokušaja gosti uspeli da ubace loptu u gol. Konačan rezultat postavlja mladi domaći igrač Davor Galfi za 33:20.

Ličnosti: 
Autor teksta: 
Fotograf: 
Custom Search