Prvak u ženskoj odbojci odlučuje se u majstorici

Sre, 24.04.2013 - 22:00 -- dejan.vukovic

NIS Spartak – Crvena zvezda 0:3 (24:26, 29:31, 22:25)

Hala sportova. Gledalaca: 2.000. Sudije: Mirko Janković (Niš) i Predrag Balandžić (Beograd). Trajanje meča: 95 minuta. Rezultat u seriji: 2:2.

NIS SPARTAK: Raonić 10, Memišević (libero), Trnić 7, Cvetićanin 6, Helić 17, Vujčin. Antanasijević, Medić 8, T. Matić 11, Radakov, Oluić, D. Matić (libero). Trener: Damir Petković.

CRVENA ZVEZDA: Budrović, Marinković, Popović 10, Simić, Pušić (libero), Vojnić-Purčar, Bjelica 14, Stevanović 11, Kubura, Kecman 11, Lukić 12, Milović 4. Trener: Ratko Pavličević.

Prelepa atmosfera je viđena večeras u Hali sportova. Oko 2.000 gledalaca predvođeni "Marincima" bučno su bodrili odbojkašice Spartaka. Podršku odbojkašicama pružili su i mnogi sportisti grada među kojima su organizovano došli rukometaši Spartak Vojputa, fudbaleri Bačke 1901 i Spartak Zlatibor vode, kao i  košarkaši i odbojkaški Spartaka.

Na žalost domaće publike Crvena zvezda je slavila u četvrtom meču finala plej-ofa i na taj način izborila majstoricu. Peti susret, koji će odlučiti o prvaku Viner štetiše Super lige biće igran u hali „Šumice”, u petak od 18 časova, uz direktan TV prenos na RTS-u. Šampion je preživeo i spasao meč loptu Spartaka za prvu istorijsku titulu domaćina. Sjajno je Crvena zvezda odigrala u fantastičnom ambijentu prepune halče sportova, u još jednom meču za odbojkaške sladokusce. Presudila je bolja igra Beograđanki u završnici setova, posebno prva dva kad je Spartak propustio ogromnu prednost.

Domaće su nošene sjajnim navijačima bolje otvorile utakmicu i povele sa 13:9, i ubrzo došle do 20:15. Nije im to bilo dovoljno, Zvezda se nije predavala, malo po malo je topila prednost, a najzaslužnija za to je bila Nikolina Lukić, koja je imala sjajnu seriju servisa. Crveno-bele su za tili čas prešle u vođstvo 22:21, ali su nešto kasnije prvu set loptu imale domaće 24:23, posle kontre Helić. Prvu i jedinu priliku u ovom setu za Subotičanke spasila je lucidnim „kuvanjem“ Julija Milović, a odmah potom je blokom Jovana Stevanović donela set loptu crveno-belima. Ista igračica je i rešila set, preciznom kntrom, 26:24.

Još više uzbuđenja je bilo u drugom periodu. Često su se rivalke smenjivale u prednosti, pa je tako Zvezda vodila sa 8:6, potom je Spartak imao 13:9, nešto kasnije i 19:15. Bilo je i 22:18 za domaće, kada je Zvezda nanizala par poena i prešla je u vođstvo 23:22. Imale su crveno-bele i prvu set loptu, kasnije još dve prilike, ali se Subotičanke nisu lako predavale. Spartak je čak uspeo da preokrene i povede sa 27:26 posle kontre Tatjane Matić, a propustile su ukupno tri set lopte, jednu je blokom zaustavila Mina Popović. Četvrta prilika za Zvezdu je došla posle novog asa Lukićeve 30:29, koju je iskoristila Bjelica, 31:29.

Zanimljivo je bilo i u trećem setu. Spartak je vodio sa 16:14, Crvena zvezda je uspela da preokrene u završnici i da se odlepi na tri poena viška 21:18. Naravno, nije moglo bez uzbuđenja, Subotičanke su izjednačile 22:22, ali je tu bio kraj njihovog otpora u ovom susretu. Stvar je u svoje ruke preuzela Ana Bjelica, koja je nanizala tri poena i rešila meč u korist Crvene Zvezde.

Custom Search