Fudbaleri spremni putuju u Kragujevac

Čet, 24.10.2013 - 16:52 -- dejan.vukovic

Nakon dve vezane pobede fudbalere Spartaka očekuje težak duel u Kragujevcu protiv Radničkog. Meč 10. kola Jelen Super lige između Radničkog 1923 i Spartaka igra se u subotu 26.10. sa početklom od 14.30 h. Povodom tog gostovanja održana je press konferencija u Trofejnoj sali Sportskog saveza na kojoj su prisustvovali šef struke Dragan Kanatlarovski i prvotimci Ilija Radović i sve bolji mladi Danijel Farkaš.

Dragan Kanatlarovski je istakao da ih očekuje pravi izazov i da igrači imaju prilike da se pokažu u dobroj formi i osvoje vredne bodnove - Nalazimo se u dobroj seriji, što nam daje veliki optimizam za ovaj naredni duel. Predstoji nam teška utakmica, mada za nas ni nema lakih u ovom prvenstvu. Lično meni je ovo možda i najbitniji meč u ovoj polusezoni koji treba da nam omogući potreban mir pred narednu nedelju gde nas očekuje Kup utakmica i duel sa Čukaričkim. Radnički iz Kragujevca je klub sa tradicijom koji respektujemo, međutim, ništa nam ne vrede ove dve vezane pobede ukoliko ne pokažemo zube u ovom duelu i ne dokažemo da smo ekipa koja je spremna za veće izazove. Moramo da pružimo svoj maksimum i ukoliko nam se ukaže prilika da je iskoristimo i pobedimo.

Štoper Ilija Radović ističe da je ekipa spremna za duel protiv Kragujvčana - Dobro smo radili ove nedelje i spremno ulazimo u meč sa Radničkim. Ulogu favorita bih prepustio njima, ako osvojimo bod biću zadovoljan a sa sva tri presretan. Ispred mojih saigrača mogu da kažem da ćemo dati sve od sebe da osvojimo nove bodove.

Mladi Danijel Farkaš pruže sve bolje partije. Prošle nedelje je uvršten u tim 9. kola u kojem su subotičani pobedili Voždovac u Beogradu sa 1:0 golom Noskovića a na asistenciju Farkaša. - Očekuje nas teška utakmica u Kragujevcu gde će domaćin igrati borbeno sa velikom željom da nastavi dobar rezultatski niz. Naš cilj je osvajanje sva tri boda. Do sada smo slabo igrali na gostujućim terenima, međutim, ako smo uspeli doći do pobede prošle nedelje ne vidim razloga da nam to ne uspe i u Kragujevcu.

Spartak nema kadrovskih problema, svi igrači ravnopravno konkurišu za prvih jedanaest. Po rečima šefa struke, tim koji dobija ne treba menjati ali uvek su moguće male taktičke promene u zavisnosti od protivnika.

Text preuzet sa zvaničnog sajta Fk Spartak.

Autor teksta: 
Fotograf: 
Custom Search