20 godina postojanja Elitte - Palić

Sre, 23.04.2014 - 00:21 -- dejan.vukovic

Preduzeće Elitte Palić ove godine proslavlja 20 godina postojanja. Tom prilikom održana je konferencija za medije na kojoj je analiziran rad u proteklih dvadeset godina i najavljeni događaji kojima će se obeležitii dvadesetogodišnjica postojanja i rada.

Na početku goste je pozdravio direktor, Josip Šušnjar nakon čega su se predstavnici Elitta, osvrnul na proteklih 20 godina, i predstavili uslove pod kojima je osnovana firma 28. aprila 1994. godine. Atila Dunđerski je izneo finansijske tokove i razvoj preduzeća u kojoj je odmah po osnivanju uloženo 367.000 maraka sa kojom se izvršila ozbiljna rekonstrukcija Riblje Čarde. Nakon toga ulagalo se u hotel i restoran Mala Gostiona da bi se danas dobio konačan izgled. 

Dragutin Miljković istakao je važnost Elitte Palić za razvoj turizma na Paliću od početka do danas. Preduzeće je bila glavna poluga turizma, posebno kongresnog koji su oni započeli. Istakao je redak primer uspešnosti poslovanja u kojem je 30 posto vlasništvo društvenog kapitala, dok su 70 posto privatni vlasnici od 1994. godine. To je jedna od prvih privatizacija i pravi primer dobre privatizacije, sa zajedničkim vlasništvom državnog i privatnog sektora. Miljković zaključuje da je za opstanak i dalji razvoj Elitta veoma bitan Master plan I novi sadržaji na Paliću. Predstavljen je i novi jubilarni logo firme rad likovne umetnice Ljiljane Krtinić

Na kraju su predstavljene dva dešavanja koja će obeležiti 20 godina postojanja. U nedelju 27. aprila odrtžaće se jubilarni nedeljni porodični ručak na kojem će se pored standardnih 80-tak jela naći i 20 novih dodatnih jela uglavnom sa roštilja, po staroj nepromenjenoj ceni od 1.090 dinara. Vrhunac će biti u sredu 30. aprila kada se organizuje Gala veče "20 godina za gosta uvek više i bolje" uz nastup Zvonka Bogdana sa najboljim vojvođanskim tamburašima. U okviru večeri  planirano je piće dobrodošlice, gala večera, lagana pića, celovečerni muzički program i nagradne igre uz vredne poklone. 

Autor teksta: 
Fotograf: 
Custom Search