Spartak dočekuje vodećeg prvoligaša

Uto, 23.09.2014 - 22:57 -- dejan.vukovic

U sredu, 24. septembra, fudbaleri Spartaka počinju borbu i na drugom "frontu". Od 16 sati, na Gradskom stadionu u Subotici, čekaju ekipu Radnika iz Surdulice, u meču šesnaestine finala Kupa Srbije.

Spartak je favorit u duelu protiv ekipe Radnika, pre svega zbog razlike u rangu takmičenja. Golubovi su članovi srpske elite, dok se Radnik nalazi u Prvoj ligi. No, to ne sme biti faktor opuštanja za Subotičane, jer je rival trenutno vodeći u ovom rangu takmičenja, sa skorom od četiri pobede i dva remija iz šest mečeva.

– Jasno je da ekipa iz Surdulice na Gradski stadion u Subotici stiže silno motivisana, te da njihovu želju i ozbiljnost moramo da poštujemo, ali i da mi odgovorimo na isti način. Uz veliku dozu respekta prema rivalima, Spartak mora biti favorit u ovom meču. Igramo kući, pred našom publikom, a u odnosima snaga sve sem pobede Spartaka i prolaska u osminu finala bio bi veliki neuspeh – govori Vladimir Kovačević, prvotimac Subotičana.

U redovima Spartaka ponovo neće biti Gorana Antonića, njemu sledi pauza zbog kartona u prošlogodišnjem ciklusu Kupa Srbije. Kada već govorimo o prošloj godini treba reći i to da je Spartak prošle godine stigao do polufinala Kupa Srbije, a na putu do finala ih je u dvomeču zaustavila ekipa Vojvodine. U taboru Subotičana ističu da su spremni da se bore ravnopravno na oba fronta, da žele da odu do kraja, te da se plasiraju u završnicu takmičenja. Podsetićemo, fudbaleri Spartaka su u svojoj istoriji dva puta već bili u finalu državnog kupa. Prvi put, u sezoni 1961/62 poraženi su od OFK Beograda, a drugi put, u sezoni 1993/94 od Partizana.

Tagovi: 
Autor teksta: 
Fotograf: 
Custom Search