Remi Srbije na startu kvalifikacija

Pet, 17.10.2014 - 22:33 -- dejan.vukovic

Srbija - Rumunija 1:1

Stadion Fk Bačka, gledalaca: oko 100, Sudija: Irina Turovskaya (BLR). Strelci: Golubović (autogol 8. min) za Rumuniju i Kovačević u 65. minutu za Srbiju. 

Srbija: Djapić, Golubović, Djuriček, Bradić, Mišeljić, Poljak, Marković (55. Vučković), Kovačević, Filipović, Knežević, Burkert (55. Mičić)

Rumunija:  Darle, Boros, Meluta, Moraru, Bartalis, Blidar (56. M. Popa), Grecu (46. Rus), L. Popa, Ciolacu (C), Indrei, Biro (41. Petre). 

Ženska repezentacija Srbije do 17 godina remijem je započela kvalifikacije za Prvenstvo Evrope. Srbija je u prvom kolu na stadionu Bačke odigrala 1:1 protiv reprezentacije Rumunije. Naše reprezentativke su bile bolje i uputile  11 šuteva u okvir gola za razliku od protivnica koje su to samo dva puta uspele.

Povele su rumunke u 8. minutu nakon greške u našoj odbrani. Golubović je vratila loptu golmanu koja je nespretno reagovala i lopta je odsela u mreži.  Ubrzo su se naše reprezentativke trgle i zaigrale ofanzivnije. Imale su više od igre, međutim uvek je malo nedostajalo u realizaciji. Upornost im se isplatila u 65. minutu kad aje Kovačević prelepim golom izjednačila rezultat na 1:1. Nakon postignutog gola, Srbija je krenula još ofanzivnije, dobre prilike za pobedeu propustile su Alegra Poljak, Mičić i Kovačević. Na kraju meč je završen nerešenim rezultatom. 

U drugoj utakmici na Gradskom stadionu, Irska je sa 2:0 savladala Litvaniju i time zauzela prvo mesto u grupi. Takmičenje se nastavlja u nedelju 19. oktobra utakmicama drugog kola u kojem Srbija na Gradskom stadionu od 14 časova igra protiv Litvanije. 

Tabela nakon prvog kola: 

  1. Republika Irska 3 (2:0)
  2. Srbija 1 (1:1)
  3. Rumunija 1 (1:1)
  4. Litvanija  0  (0:2)

 

Autor teksta: 
Fotograf: 
Custom Search