Fudbaleri Partizana slavili u Subotici

Ned, 09.11.2014 - 17:14 -- dejan.vukovic

Spartak – Partizan 0:3 (0:1)

Subotica, Gradski stadion, gledalaca: oko 5.000. Sudija: Srđan Obradović (Jagodina), pomoćnici: Vladimir Jovanović (Čačak), Vladimir Čađenović (Kragujevac). Strelci: Škuletić u 33. , 80. i 81. minutu

Spartak: Janošević, Farkaš (74. Ilić), Radović, Antonić, Milošević, Maksimović, Kovačević, Mrkela (61. Lukić), Torbica, Plavšić, Milić (87. Balabanović) 

Partizan: Lukač, Ilić, Petrović, Ćirković, Stanković, Marković, Drinčić, S. Ilić, Ninković (62. Živković), Lazović (82. Luka), Škuletić (87. Fofana).

Fudbaleri Spartaka poraženi su od Partizana na Gradskom stadionu u Subotici pred oko 5.000 ljubitelja fudbala u lepoj fudbalskoj predstavi. Junak susreta bio je napadač beograđana koji je postigao sva tri gola za svoju ekipi. Rezultat previsok po onome što su ekipe prikazale na terenu.  

Pre početka utakmice direktor kluba Dragan Đorđević i kapiuten "golubova" Vladimir Torbica uručili su poklon dres predstavniku navijačke grupe "Marinci" koji su proslavili 25 rođendan. Marinci koji su se danas okupili u velikom broju pružali su odličnu podršku svojim ljubimcima bodreći ih svih 90 minuta uz navijačke koreografije. 

Prvu ozbiljniju priliku imao je Spartak preko svog kapitena Vladimira Torbice koji je iskoristio loše dodavanje Ćirkovića i iznenada se našao u odličnoj prilici, istina malo iskosa. Gađao je suprotan ugao a lopta je otišla pored stative u gol aut. Uzvratili su gosti iz kontranapada u 18. minutu. Škuletić je uputio odličnu loptu ka Lazoviću, međutim Antonić je u poslednjem trenutku uklizao i izbacio loptu van igre. 

Spartak je najbolju priliku propustio u 25. minutu, Plavšić je proturio loptu do Mrkele koji se našao sam na metar ispred golmana Lukača. Usledio je dobar šut, međutim golman Partizana je izašao kao pobednik iz tog duela. Gosti su u 32. minutu uspeli da kazne promašaje Spartaka, Ilić je uposlio Škuletića koji je prevario Radovića izbio sam pred golmana Janoševića i loptu iskusno poslao u mrežu. Prvi deo završen je minimalnim vodstvom beograđana. 

Spartak je drugo poluvreme počeo malo ofanzivije, međutim nisu imali ni jednu ozbiljnu akciju. Partizan je polako preuzimao preuzeo inicijativu, i ubrzo stvorio dobre šanse za gol. Pokušao je Ninković iz daljine, no lopta ide prekogola. Par minuta kasnije Lazović je dobio loptu u kaznenom prostoru uputio šut ka golu, no golman Spartaka uspeo je loptu da zaustavi nogom. Domaći trener Petar Kurćubić odlučio je da pojača napad ulaskom svežih igrača Lukića i Ilića, kako bi stigli do izjednačenja. Posao im je znatno bio otežan od 74. minuta kada je Milošević napravio sasvim nepotreban prekršaj za žuti karton na sredini terena, što muje bio drugi  na ovom meču tako da mu je sudija pokazao put u svlačionicu. Dva minuta kasnije u prodoru je bio Ilić uputio je centar šut sa desne strane, loipta je pogodila u ruku Stankovića, ali glavni sudija je pokazao da se igra nastavi. 

Partizan udvostručuje prednost u 80. minutu. Greškom odbrane Spartaka lopta je došla do Škuletića koji snažnim šutem ponovo pogađa mrežu. Samo minut kasnije novi gol napadača Partizana kome je asistirao Lazović. Ovim je i teoretski pitanje pobednika bilo rešeno.

Tagovi: 
Autor teksta: 
Fotograf: 
Custom Search