Spartak Vojput ubedljiv protiv Crvene Zvezde

Ned, 23.11.2014 - 01:26 -- dejan.vukovic

Spartak Vojput - Crvena Zvezda 29:23 (14:9)

Subotica, Hala sportova. Gledalaca: 1.500. Sudije. Boban Blagojević i Đokić Branislav. Isključenja: Spartak Vojput - 14 minuta, Crvena Zvezda - 6 minuta. SedmercI: Spartak Vojput 5/4, Crvena Zvezda 4/4 

Spartak Vojput: Dušan Vukoslavović, Dušan Kosović, Peić Tukuljac, Đekić Đorđe 3, Petar Papić, Armin Kaltak 2, Davor Galfi, Rakocija Vukašin 1, Lojaničić Miloš 8, Bojanović Nemanja, Branko Jovanović, Radulović Radule (3 odbrane) Ivan Distol 1, Županjac Bojan 11, Slobodan Čupić 3, Miloš Vuković (16 odbrana).

Crvena Zvezda: Vuković, Popović, Dimitrić S. 1, Alčaković 3, Milošević, Protić,  Antelj, Todorović 2, Cupara, Šotić 1, Nešovanović 3, Matičić 4, Dimitrić S. 3, Babić 1, Denić, Brajović 5. 

​Subotičani su zasluženo slavili u večerašnjem duelu u punoj Hali sportova pred oko 1500 ljubitelja rukometa, pobedivši Crvenu Zvezdu sa 29:23. Subotičani su u meč ušli sa velikom željom, kontrolisali utakmicu od samog početka i na kraju se radovali.

Spartak Vojput je u utakmicu ušao oslabljen bez Kovačevića i Jelića koji su se povredili na prošloj utakmici u Šapcu protiv Metaloplastike kao i bez Kneževića koji još uvek nije spreman. Ipak, izostanak igrača se nije osetio na igri Spartak Vojputa koji su poveli iz prvog napada preko Županjca. Dimitrić izjednačuje, a Županjac i Kaltak povećavaju na 3:1 u 6. minutu. Crvena Zvezda dolazi do novog izjednačenja 3:3, kada je usledila rezultatski neizvesna igra u kojoj su gosti uspeli dva puta na kratko da povedu pri rezultatu 6:7 i poslednji put 7:8 golom Brajovića u 21 minutu. Putari su pojačali igru u odbrani izjednačili preko mladog Rakocija i nanizali šest golova zaredom za visokih 13:8 u 27. minutu. Ponovo je odlično branio golman Vuković koji je nanizao devet uspešnih intervencija u prvom poluvremenu. Brajović smanjuje na 13:9, da bi u poslednjim trenucima Županjac postigao gol za 14:9.

U drugom poluvremenu tri minuta se čekalo na prvi gol koji su zabili domaći rukometaši, Čupić je bio precizan, 15:9. Nakon odlične igre u odbrani usledila je kontra Distola koji je izašao sam na golmana i pogodio stativu, da bi Matičić smanjio na 15:10 golom sa sedam metara. U sledećem minutu Beograđani smanjuju na 15:11 preko Nešovanovića. Usledila su dva gola u nizu domaćih koje postižu večeras najraspoloženiji igrači, Lojaničić i Županjac za 17:11 dvadeset minuta pre kraja.

Pokušali su gosti da smanje zaostatak, međutim raspoloženi subotičani nisu dozvolili da im pobeda izmakne. Nastavili su sa odličnom igrom u odbrani dok su u napadu sigurni bili Lojaničić, Županjac i Đekić koji su odličnim šutevima održavali veliku prednost. U poslednja tri minuta Crvena Zvezda je ušla sa dva igrača više. Požrtvovanom igrom u odbrani Spartak Vojput se odbranio i preko Županjca postigao gol 27:21. Konačan rezultat postavlja Đekić 29:23, za veliku radost domaćih.

Autor teksta: 
Fotograf: 
Custom Search