Pobeda Spartak Vojputa u Požarevcu

Ned, 14.12.2014 - 21:23 -- dejan.vukovic

Požarevac - Spartak Vojput - 23:24 (11:14)

Požarevac, dvorana: Sportski centar "Požarevac" Gledalaca: oko 200. Sudije: pančić Aleksandar i Mošorinski Ivan. Isključenja: Požarevac 8 minuta, Spartak Vojput 8 minuta.

Požarevac: Dimitrijević, Perović 8, Ristović, Zdravković, Manić, Veljković, Brakus, Tica, Čavaljuga 2, Radosavljević 5, Vitas, Dević, Todorović 3, Mladenović, Vučković 5, Stevanović.

Spartak Vojput: Vukoslavović, Kosović, Rakocija, Đekić 4, Knežević, Galfi, Lojaničić 6, Bojanović, Jovanović, Radulović, Distol 1, Županjac 10, Jelić 2, Čupić 1 i Vuković. 

Spartak Vojput je ostvario veoma važnu pobedu protiv Požarevca i tako im se revanširao za jedini poraz u Subotici u ovoj sezoni. Današnjom pobedom na prvenstvenu pauzu odlaze sa druge pozicije koju dele sa Metaloplastikom, dok je na pšrvoj poziciji sa samo bodom prednosti Jugović iz Kaća. Tabela nakon 12 odigranih kola.

Subotičani su prvi stigli do osetnije prednosti kada su nakon 9:9 napravili razliku postigli četiri gola u nizu i stigli do 9:13 golom Jelića. Požarevac preko Perovića i Vučkovića smanjuje na 11:13. U poslednjem napadu prvog poluvremena Županjac svojim sedmim golom povećava na 11:14. 

Početak drugog poluvremena loše je počeo po subotičane. Motivisani domaćini su postigli dva gola u nizu i smanjili na 13:14. U sledećem napadu "putari" propuštaju sedmerac, što koristi Požarevac i preko Perovića dolaze do izjednačenja, 14:14. Jelić vraća prednost da bi Čupić povećao na plus tri za subotičane, 14:17. Kao da je nova osetnija prednost uspavala momke iz Subotice. Požarevljani uspevaju za kratko vreme da izjednače rezultat a nakon toga i da povedu sa 18:17 kada je mrežu pogodio Vučković u 45. minutu. Županjac napokon prekida niz Požarevca i dovodi utakmicu u egal, 18:18.

Domaćini dolaze u prednost a Lojaničić odličnim golom osam minuta pre kraja izjednačuje na 19:19. U finišu utakmice Lojaničić je zadavao velike probleme domaćinima, pet minuta pre kraja donosi prednost svojoj ekipi, 20:21. Požarevac preko Radosavljevića i Todorovića preokreće rezultat 22:21 u 57. minutu. Đekić poravnava a Županjac svojim desetim golom, dva minuta pre kraja donosi minimalnu prevagu za "putare", 22:23. Odlična igra u odbrani uslovila je da se Spartak Vojput odbrani i da sa minimalnom prednošću i napadom uđu u poslednji minut susreta. Nakon još jednog odličnog šuta Lojaničića iz daljine, Spartak Vojput tridesetak sekundi pre kraja dolazi do prednosti od dva gola, 22:24 i praktički reši pitanje pobednika. Domaći uspevaju da postignu gol u poslednjim trenucima da smanje na 23:24, ali više od toga nisu mogli.

Prvi deo prvenstva je završen za većinu superligaških ekipa, ali ne i za Spartak Vojput. Pred njima je još jedna važna utakmica. Očekuje ih finale Kupa Vojvodine protiv Jugovića koji se igra u Novom Sadu u subotu 20. decembra.

Autor teksta: 
Fotograf: 
Custom Search