Prvenstvo Srbije na terenima TK Spartak

Uto, 02.06.2015 - 18:17 -- dejan.vukovic

U Subotici se upravo održava Prvenstvo Srbije u tenisu za dečake i devojčice do 14 godina, a kako je istakao Milan Vučković, predsednik TK Spartak, ovo je samo nastavak sastanka najboljih tenisera Srbije u ovoj generaciji.

- U svega nekoliko dana imamo dva jaka turnira u Srbiji za ovu generaciju, nakon međunarodnog turnira, dobili smo domaćinstvo Prvenstva Srbije i imamo čast da se na terenima TK Spartak nalazi najbolje ono što Srbija u ovoj kategoriji danas ima. Naravno, drago je i nama u Spartaku da smo domaćini ovakvog turnira, jer imamo nekoliko zaista dobrih tenisera i teniserki u ovoj generaciji. Kod devojčica su tu Anđela Skrobonja i Anđela Vidović, kod dečaka Kristijan Juhas, Miloš Vuković, ali i Nemanja Subanović, Subotičanin koji je sada u Zvezdi, ali i niz dobrih igrača – istakao je Milan Vučković, predsednik TK Spartak.

Ladislav Iršai, potpredsednik TK Spartak, potvrdio je da se u Subotici nalaze najbolji igrači iz cele Srbije, da je turnir izuzetnog kvaliteta, a da razloga za to treba potražiti i u činjenici da će prvaci države biti u najužoj konkurenciji za reprezentaciji Srbije.

Milan Jerinkić, predsednik Skupštine Teniskog saveza Vojvodine i Teniskog saveza Srbije pohvalio je TK Spartak koji je sa deset otvorenih terena i teniskom halom postao pravi teniski centar u Srbiji, te je dodao da Savez čini napore da se odigra što veći broj kvalitetnih turnira koji su odskočna daska igračima u daljim karijerama.

Prvenstvo Srbije u tenisu svečano je otvorio Vjekoslav Ostrogonac, član Gradskog veća Subotice zadužen za sport, omladinu i turizam. On je tom prilikom izrazio zadovoljstvo što je Subotica i dalje mesto gde se okupljaju najbolji mladi sportisti Srbije, te je poželeo svim učesnicima mnogo sportske sreće.

Ukoliko se sve bude odvijalo u planu, finalni mečevi će se igrati u četvrtak, 4. juna.

Tagovi: 
Autor teksta: 
Fotograf: 
Custom Search