Mladi rukometaši Veszprema u Subotici

Uto, 16.06.2015 - 01:31 -- dejan.vukovic

Juniorska rukometna ekipa Veszprema odradila je mini pripreme u Subotici. U toku boravka u našem gradu odigrali su prijateljku utakmicu sa mladim rukometašima RK Spartak Vojput.

Senmiorska ekipa Veszprema je ove godine igrala finale Lige šampiona i zvanično je vicešampion Evrope. Klub veliku pažnju poklanja svojim mlađim selekcijama koji su najbolji u državi i imaju veliki broj reprezentativaca Mađarske. Rukometni klub Spartak Vojput postiže sve bolje rezultate u nacionalnom prvenstvu i njihovim mladim rukometašima su ove utakmice izuzetno značajne za dalji napredak i razvoj. 

U prvom susretu prvo poluvreme je bilo rezultatski neizvesno. Spartak Vojput j eimao prednost od 7:5, da bi se na odmor otišlo sa nerešenim rezultatom, 7:7. U nastavku susreta ekipa iz Mađarske je pokazala da je fizički spremnija i na kraju su zasluženo slavili sa 24:13. U redovima subotičana nedostajali su igrači koji su priključeni prvom timu i uz njihovu pomoć rezultat bi sigurno bio puno povoljniji.

U drugom susretu godinu dana stariji igrači Veszprema pobedili su subotičane sa 19:10. I u ovom susretu rukometaši Spartak Vojputa dostojno su parirali u prvom poluvremenu koje je završeno sa prednošču mađara od dva gola razlike. Međutim, u nastavku susreta favorizovana ekipa je došla do druge pobede. 

Utkamica je sigurno poslužila mladim subotičkim rukometašima da se oprobaju sa jakim protivnikom i uoče svoje nedostatke. U narednoj sezoni seniorske ekipe Spartak Vojputa i Veszprema zajedno će se takmičiti u regionalnoj SEHA ligi, pa će verovatno biti novih prilika da snage ponovo odmere i mlađe selekcije. 

 

Autor teksta: 
Fotograf: 
Custom Search