Nemanja Simović novi predsednik FK Bačka

Sre, 17.06.2015 - 21:12 -- dejan.vukovic

Kako je to bilo i najavljeno u januaru mesecu po završetku prvenstva održana je izborna skupština FK Bačka. Skupština koja je održana na Radničkom Univerzitetu imala je samo jednu tačku dnevnog reda, izbor predsednika Upravnog odbora.

Jedini kandidat bio je Nemanja Simović koji je dobio 21 glas od 24 prisutna delegata i time postao novi predsednik FK Bačka. Nemanja Simović je pre par godina bio predsednik FK Spartak, a nakon toga obavljao funkciju člana gradskog veća zadužen za sport i omladinu. Nemanja se zahvalio na izboru i izneo je svoj predlog za članove Upravnog Odbora koji je prihvaćen. Članove UO sačinjavaju: Ivan Stantić - podpredsednik, Slobodan Milošev, Dragan Andrić, Aleksandar Aleksić, Martin Bačić, Milorad Slijepčević, Dragoslav Bajo Radonjić, Zoran Marković, Ilija Vukanović, Željko Knežević, Perica Savić, Ljubiša Marković - vlasnik doo multipleks Arene. Simović pregovara sa još dva člana UO koje će kasnije predložiti. 

Novi predsednik je istakao da će cilj njegovog tima biti konsolidacija kluba, poboljšanje uslova za rad i obnova infrastrukture. - Na žalost u proteklih godinu dan aovo prestižno ime FK Bačka se često spominjalo u negativnom kontekstu, što zbog neodržanih ili loše održanih skupština, unutar klupskih svađa i raznoraznih razmirica. Neka ovaj dan bude prekretnica, formirala se jedna dobra i zdrava ekipa ljudi koji žele da pomognu Bačkoj. Pred nama je čitav niz probelma, stadion Bačke je u lošem stanju. zadaci Upravnog Odbora i mene kao predsednika će biti da ostvarimo što kvalitetnije odnose i sa Pokrajinskim sekretarijatom za sport i omladinu, sa Republičkim Ministarstvom, sa gradskom samoupravom, ali pre svega sa Fudbaslkim Savezom Srbije čiji smo deo. Pokušaćemo u saradnji sa njima da iskoristimo sve one kapacitete koje Bačka ima, to je pre svega duga i bogata tradicija i omladinski pogon. Čestitam onima koji su selektirali tim ove godine i Upravi koja je ostvarila odličan takmičarski rezultat, Prioritet će biti konsolidacija ovoga kluba. Baziraćemo radnu energiju na poboljšanje uslova rada omladinskih pogona, škole fudbala. A odgovore ćemo veom abrzo znati po reakciji roditelja te dece. Čeka nas puno posla, ali ja sam optimista.         

Ličnosti: 
Autor teksta: 
Fotograf: 
Custom Search