Srpski rukometni derbi u Hali sportova

Pon, 30.11.2015 - 14:25 -- dejan.vukovic

RK Spartak Vojput u utorak 1. decembra od 18:45h u okviru SEHA Gazprom lige dočekuje ekipu Vojvodine, aktuelnog šampiona države. Ulaz će i ovaj put biti besplatan, a ljubitelji rukometa će moći da uživaju u duelu dve najbolje ekipe iz Srbije. 

Svi u klubu sa nestrpljenjem očekuju sutrašnji duel, trener Branislav Zeljković ističe dobru atmosferu u i spremnost ekipe da naprave dobar rezultat - Ako je suditi po poslednjim rezultatima između Vojvodine i Spartak Vojputa Novosađani imaju kvalitetniji igrački kadar. Međutim, to ne znači da će Vojvodina osvojiti bodove. Naš rival je u poslednja tri dana odigrao dve izuzetno teške utakmice. Imaju određenih kadrovskih problema, videlo se to i na njihovom prošlom meču, a u međuvremenu ih je napustio organizator igre Pralica koji karijeru nastavlja u Rumuniji. Mi imam odobru atmosferu, dobro smo radili u proteklom periodu u kojem nismo imali zvaničnih utakmica. Sve to govori da je došlo vreme da pobedimo Vojvodinu.

U prvom delu sezone u SEHA Gazprom ligi subotičani su osvojili bod u Novom Sadu - Imali smo tada raspoloženog Rakociju koji je bio prevaga, pa smo imali šansu i da dođemo do pobede. Bilo bi dobro da i na ovom meču neko zablista, da lakše dođemo do bodova. Imali smo određenih problema sa odbranama i verujem da je sutrašnji dan, dan za naše golmane, da će oni odraditi svoj deo posla kvalitetno što će nam pomoći da dođemo do novih bodova. Nastupićemo kompletni, Čupić i Jelić su imali problema tokom prošle utakmice, ali su u pauzi te povrede sanirane. - rekao je Zeljković

Srednji bek, Đorđe Đekić najavljuje kvalitetnu utakmicu u Hali sportova. - Imali smo iza sebe dve nedelje odmora i dobrog rada. Spremniji smo nego ikada da ostvarimo pobedu koju očekujemo već dugi period. Radili smo mnogo na odbrani i mislim da ćemo u tom segmentu dati najviše. Moramo da zaustavimo određene igrače Vojvodine, da bude što više lakih golova za nas i da ostvarimo pozitivan rezultat.

Đekić je pozvao publiku da dođe u što većem broju, da igračima pruže podršku i da bude njihov osmi igrač - Koristim ovu priliku da pozovem ljubitelje rukometa da dođu u što većem broju, jer će duel Spartak Vojputa i Vojvodine pokazati najbolje što Srbija trenutno može da ponudi. Kvalitet će sigurno biti na nivou, a podrška publike će nam doprinti da ostvarimo ono što želimo.

Autor teksta: 
Fotograf: 
Custom Search