Spartak Vojput nerešeno sa Partizanom

Sub, 26.03.2016 - 23:37 -- dejan.vukovic

Spartak Vojput - Partizan 24:24 (12:12)

Hala sportova u Subotici. Gledalaca: oko 1200. Sudije: Mošorinski Ivan i Pandžić Aleksandar. Isključenja: Spartak Vojput 12 min. Partizan 16 min. Spartak Vojput 4/2, Partizan 4/3.

Spartak Vojput: Kosović, Peić Tukuljac, Đekić 3, Perović, Knežević, Ljubojević 3, Galfi, Lojaničić 4, Radulović, Distol 2, Županjac 5, Jelić, Basarić, Rakocija 1, Čupić 6, Abadžić.

Partizan: Šotra, Živković 10, Sretenović 4, Tomić, Pižurica, Đuričić, Peruničić, Radojković 1, Stevanović, Kukić 4, Pešić 2, Maksić 1, Radović, popović, Mršulja 2, Ćućuz.

Subotičani su play off započeli osvajanjem jednog boda u duelu sa Partizanom. Bili su bliži pobedi pošto su u 57. minutu imali dva gola viška i poslednji napad za pobedu, međutim šut Đekića pet sekundi pre kraja brani golman Partizana za konačan nerešen rezultat. Utakmica je odigrana pred velikim brojem gledalaca a rukometašima Spartak Vojputa posebno su veliku podršku pružili verni subotički navijači "Marinci".

Spartak Vojput je odlično otvorio utakmicu. Golovima Ljubojevića, Županjca i Čupića poveli su sa 3:0. Beograđani su prvi pogodak upisali u 7. minutu kada je mrežu pogodio Sretenović. Nakon što su se odbranili sa dva igrača manje, Rakocija povećao na 4:1 u 9. minutu. Partizan je preko kapitena Mršulje smanjio na 4:3. Usledila je odlična odbrana sedmerca od strane golmana Abadžića da bi Distol povećao na 6:3. U dvadesetom minutu Spartak Vojput je stigao do velikih 10:4 golom Čupića.

U poslednjih deset minuta igre u prvom delu usledio je pad u igri "putara". Partizan je napravio seriju od 4:1, smanjio na 11:8, tri minuta pre kraja prvog dela. Đekić na kratko prekida seriju gostiju (12:8), da bi golovima Maksića, Pešića i Živkovića Partizan stigao do minimalnih 12:11. U poslednjoj sekundi prvog dela Kukić poravnava rezultat, 12:12.

Drugo poluvreme počelo je vodstvom Partizana 12:13, golom najboljeg aktera današnje utakmice, Živković Nemanje. Već u sledećem napadu Županjac poravnava na 13:13, da bi gosti imali još jedno vodstvo od 13:14. Čupić je ubrzo izjednačio a Županjac preokrenuo na 15:14. Golom Ljubojevića poveli su subotičani sa 20:18 u 46. minutu. Crno-beli još jednom poravnavaju, 20:20 da bi tri minuta pre kraja Lojaničić pogodio sam ćošak u suprotnom uglu za vodstvo Spartak Vojputa od 24:22. Teško stečenu prednost brzo su i prokockali, Sretenović je smanjio a nakon što je Čupić pogodio stativu, Partizan preko Živkovića izjednačuje minut ipo pre kraja. Domaći su imali napad i loptu u rukama za pobedu. Pokušao je Đekić pet sekundi pre kraja, no njegov šut brani golman Partizana za konačnih 24:24.

Nema puno odmora za rukometaše Spartak Vojputa. U sredu 30. marta dočekuju ekipu Obilića u revanš susretu 1/4 finala Kupa Srbije a već u subotu 2. aprila igraju drugu utakmicu play offa protiv Crvene Zvezde, takođe u Subotici.

Autor teksta: 
Fotograf: 
Custom Search