Subotica.info on Facebook Subotica.info Google+ page Subotica.info Twitter Subotica.info YouTube channel Email Subotica.info Subotica.info RSS feed

Još jedna nagrada za vino

Čet, 21.04.2016 - 19:32 -- nikola.tumbas

Najnovije priznanje za vina koja izrađuju učenici Hemijsko-tehnološke škole, stiže iz Egera, Mađarska. U ovom gradu od 15. do 17. aprila, organizovano je savetovanje kojem su prisustvovali profesori Teodora B. Varga i Imre Mešter, sa učenicima: Laurom Budai (IV-2), Kristinom Dudaš (IV-2) i Silvesterom Kasom (IV-6).  U okviru savetovanja, čija je tema bila pronalaženje načina za razvoj preduzetništva (mogućnost prekogranične saradnje u cilju razvoja preduzetništva), organizovano je i takmičenje za najbolja vina. Na tom takmičenju, belo vino Sauvignon Blanc, koji su pripremili učenici IV-6 odeljenja Hemijsko-tehnološke škole u okviru praktične nastave, osvojilo je zlatnu medalju!

Zanimljivo je što je u kategoriji crvenih vina, prva tri mesta osvojila škola domaćina, ali to ne treba da čudi jer je Eger jedno od najvažnijih vinskih područja u Mađarskoj, drugo po redu za crno vino. Zato smo bili interesantni mi, sa belim vinom. Na savetovanju je bilo 15 škola, iz Slovačke, Ukrajine, Rumunije, Mađarske i  Srbije – objašnjava prof. Mešter.

Autor teksta: 
Fotograf: