Svečano otvoren Međunarodni teniski turnir

Sre, 18.05.2016 - 13:13 -- dejan.vukovic

Petnaesti put Tenis klub Spartak je domaćin velikog međunarodnog turnira za igrače do 14 godina. Reč je o turniru druge kategorije Evrope, po čemu je najjači u Srbiji u ovom starosnom uzrastu, a kroz ovaj turnir se u Spartaku, kroz Memorijal, četvrti put sećaju bivšeg predsednika i sportskog radnika Jovana Kukarasa.

Turnir je počeo proteklog vikenda, mečevima kvalifikacija, glavni žreb turnira traje od ponedeljka, a u utorak, 17. maja, turnir je i svečano otvoren.

Prisutne je prvo pozdravio Miloš Vidović, predsednik Organizacionog odbora, koji je tom prilikom istakao da se Tenis klub Spartak ponovo pokazao kao dobar domaćin i dodao: – Ove godine imamo oko 120 učesnika iz 30 zemalja, a nije slučajno što se toliko njih interesuje za naš turnir. Nadam se da ćemo do kraja gledati lep tenis, za sada nema iznenađenja, nosioci su odradili dobar posao u uvodnim susretima. Finale se očekuje u subotu ili nedelju, u zavisnosti od vremenskih uslova.

Učesnike i goste je pozdravio i Ladislav Iršai, potpredsednik TK Spartak. I on je potvrdio da ovaj klub ima lepu tradiciju organizacije turnira, pogotovo za najmlađe, te da su se svi u Spartaku potrudili da uslovi za igru i organizacija budu što bolji.

Tradicionalni turnir u Subotici svečano je otvorio Milan Jerinkić, predsednik Teniskog saveza Vojvodine i predsednik Skupštine Teniskog saveza Srbije. – Iako je i ova godina finansijski teška, napravili smo dobar plan i trudimo se da održimo ceo sistem. To podrazumeva da omogućimo svim našim igračima priliku da što više poena osvoje kod kuće, čime pomažemo ponajbolje igrače. No, to je prilika i deci koja tek dolaze, da vide na terenu igrače iz više zemalja, da dobiju priliku da igraju sa njima, da vide druge stilove igre, rada... Tako ćemo ove godine imati niz kvalitetnih tunira za mlađe kategorije, ali i trinaest za seniore. Spartak je svojim dugogodišnjim radom zaslužio da bude domaćin ovakvog turnira, ima mnogo svoje dece upravo na ovom turniru, klub je dobar organizator, a grad je spreman da ugosti učesnike iz tridesetak zemalja – dodao je Jerinkić.

U obe kategorije Tenis klub Spartak ima svoje favorita. Kod devojčica je to svakako Anđela Vidović koja danas, u trećem kolu igra protiv Sintije David iz Mađarske, dok je kod dečaka, takođe u trećem kolu, Oliver Sabo Rac, a njega danas očekuje duel protiv Balinta Dobaka iz Mađarske.

Autor teksta: 
Fotograf: 
Custom Search