Vojvodina sretno savladala RK Spartak Vojput

Pon, 23.05.2016 - 00:51 -- dejan.vukovic

Vojvodina - Spartak Vojput 27:25 (14:10)

Novi Sad, hala SC "Slana Bara". Gledalaca: oko 300. Sudije: Kovač Goran i Milosavljević Srđan. Isključenja. Vojvodina 12 minuta, Spartak Vojput 14 minuta. Sedmerci: Vojvodina 4/2 , Spartak Vojput 5/3

Vojvodina: Arsenić L., Orbović 7, Popov 2, Todorović 2, Milašević 3, Perović, Rastvorcev, Marjanović 1, Ranisavljević 1, Jovanović 2, Arsenić N., Nikolić 1, Stanković 6, Rajičević, Vučković 2, Gugleta.

Spartak Vojput: Kosović, Peić Tukuljac, Đekić 3, Perović 7, Knežević 1, Ljubojević 3, Lojaničić, Ristić, Radulović, Distol 2, Županjac 2, Jelić 1, Basarić, Rakocija 5, Čupić 1, Abadžić.

Spartak Vojput je poražen u Novom Sadu u jednoj veoma intetresantnoj i u finišu rezultatski veoma uzbudljivoj utakmici. Uspeli su subotičani da stignu prednost od osam golova i samo sportska sreća je nedostajala da izbore bar nerešen retzultat. Utakmica je bila veoma važna za ekipu Vojvodine pošto im je pobeda omogućavala da trijumfom u poslednjem kolu osvoje novu titulu prvaka države.

Domaćini su odlično otvorili susret, golom Marjanovića i sa dva pogotka Orbovića poveli su sa 3:0 u 4 minutu. Subotičani su do prvog gola stigli u petom minutu kada je mrežu protivnika pogodio Distol za 3:1. Dva minuta kasnije Đekić smanjuje na gol zaostatka 4:3. Dobrom igrom u odbrani Vojvodina je polako povećavala razliku pa su u 16 minutu imali prednost od 4 gola, 8:4. Preko Županjca i Ljubojevića subotičani prilaze na 8:6. Odlično je branio u prvom poluvremenu golman Abadžić koji je nanizao sedam uspešnih odbrana do 18 minuta.

Odličan na golu je bio i golman Arsenić koji nije dozvolio da se Spartak Vojput izjednači sa rivalom. Zaustavio je šut Županjcu sa sedam metara a posle toga odbranio kontru Lubojeviću. Sa dva gola Rakocije u 28. minutu rezulat je bio 12:10. U poslednja dva minuta prvog poluvremena Vojvodina preko Stankovića i Orbovića stiže do 14:10.

Drugo poluvreme subotičani su počeli sa igračem manje pošto je u poslednjim trenucima prvog dela Lojaničić zaradio 2 minuta. Iskoristili su domaćini višak igrača i povećali prednost na velikih osam golova 18:10. Rukometaši Spartak Vojputa preko Distola prvi gol u nastavku postižu tek u 37. minutu za 18:11. Veliku prednost domaći su imali i u 48 minutu, 24:16.

Deset minuta pre kraja Vojvodina je vodila sa 25:19 kada je usledila serija golova Spartak Vojputa. Golman Radulović zadavao je ogromne probleme domaćinima a brze napade realizovali su Marko Perović i Đekić. Usledila je serija subotičana, koji su nakon sedmog gola Perovića za samo pet minuta prišli na minus dva, 26:24. Usledila je nova odbrana Radulovića i neiskorišten sedmerac Perovića. Ali već u sledećem napadu Županjac pogađa za 26:25 u 55. minutu.

Subotičani su u par navrata bili na korak do izjednačenja, šut Čupića odlazi preko gola a Đekić pogađa golmana umesto mreže. Interesantno je da obe ekipe nisu uspele postići gol u poslednjih pet minuta susreta. Konačan rezultat od 27:25 postavio je Stanković sa sedam metara koji je dosuđen dve sekunde pre kraja susreta.

U poslednjem kolu plej ofa Spartak Vojout dočekuje ekipu Sloge. Utakmica se igra u subotu 28. maja sa početkom od 19 časova.

Autor teksta: 
Fotograf: 
Custom Search