Šarm novog i raznovrsnog na Omladini 2016

Uto, 24.05.2016 - 14:27 -- darko.kovacevic

Takmičarski program festivala Omladina, pored dobre muzike, oduvek je nudio priliku da se vide pravci i koraci razvoja domaće i regionalne scene. Konkurs za takmičarske bendove koji će učestvovati na legendarnom subotičkom festivalu Omladine završen je, a bendovi koji će obeležiti ovogodišnji subotički festival Omladine su sledeći:

Čestitamo takmičarskim bendovima! Vidimo se na (malom) Stadionu 28.05. od 19h. Ulaz je besplatan tokom takmičarskog programa, do 21h, nakon čega se naplaćuje 300din, a nastupaju Let3 i Consecration.

*

Festival Omladina je takmičarski festival neafirmisanih muzičkih autora osnovan 1961. godine. Omladinski festival u Subotici ima istorijski značaj, jer su na tom festivalu svoje prve muzičke korake napravili mnogi autori i izvođači koji su kasnije činili okosnicu jugoslovenske pop i rock scene.

Iz Subotice su na svoj zvezdani muzički put krenuli Zdenko Runjić, Kemal Monteno, Jadranka Stojaković, Kornelije Kovač, Đorđe Novković, Ivica Percl, Dalibor Brun, Josipa Lisac, Bora Đorđević, i rock grupe kao što su Indexi, Lutajuća srca, Pekinška patka, Film, Piloti, Lačni Franz, KUD Idijoti, Majke, Laufer, Galija i mnogi, mnogi drugi.

Autor teksta: 
Fotograf: 
Custom Search