Subotica pozdravila Davora Štefaneka

Ned, 21.08.2016 - 10:14 -- dejan.vukovic

Na Gradskom Trgu u Subotici, Davora Štefaneka osvajača zlatne olimpijske medalje dočekalo je preko 4.000 sugrađana koji su skandiranjem i aplauzom pozdravili šampiona. 

Na balkonu se prvo pojavio subotički pevač Dušan Svilar koji je otpevao par pesama i najavio olimpijskog šampiona Davora Štefaneka. Davor je sugrađane pozdravio sa balkona Gradske kuće – Osećam veću tremu nego kada sam počinjao finalnu borbu u Riju. Hvala vam na ovom dočeku, Subotica voli šampione, i ovo je samo potvrda da je Subotica grad sportova. Obećao sam medalju, ispunio sam to obećanje, a nadam se da ste uživali u mojim borbama. Nisam još ni sasvim svestan toga šta sa uradio, mislim da će trebati još neko vreme da se slegnu utisci. Ovo je nešto posebno, san svakog sportista. Uradio sam ono što sam rekao mom treneru kada sam imao deset godina, da ću da budem bolji od njega. No, kada pogledam malo bolje, on je još uvek bolji, jer je uspeo da napravi šampiona koji je uspeo da ga nadmaši. Ne mogu da vam kažem kako je ovo prelep osećaj, veću tremu imam nego što sam imao pre dve godine na čuvenom balkonu u Beogradu. Tada je to sve bilo nekako iznenada, a sada sam znao da se sprema doček u mojoj Subotici. Hvala vam još jednom što ste me podržali, ali hvala i Gradu Subotici i Rvačkom klubu Spartak koji su me vratili kući, hvala i gradskim ocima na ovoj prilici, gradonačelniku, lokalnom ministru za sport, hvala svima. Želim još da osvojim zlato sa Prvenstva Evrope koje će se održati sledeće godine u Srbiji. Pozvao bih vas da dođete i da nas bodrite. Nema ničega lepšeg nego osvojiti zlato kod kuće. 

Pored Štefaneka bio je i njegov prvi trener Sreten Damnjanović koji je najzaslužniji za njegov veliki uspeh. Sreta se takođe zahvalio svima na podršci. Istakao je da bi Davor trebao da bude njegov jednako uspešan naslednik i kao trener u Rvačkom klubu Spartak. Na balkon su izašli i roditelji Davora Štefaneka i njegovi najbliži prijatelji. 

Nakon zvaničnog dela Davor je sišao na Trg i dugo delio autograme i slikao se sa prisutnima. 

 

Tagovi: 
Autor teksta: 
Fotograf: 
Custom Search