Novi balon na bazenu u Dudovoj šumi

Čet, 17.11.2016 - 12:14 -- dejan.vukovic
Timea Horvat o novom balonu nad gradskim bazenom
Timea Horvat o novom balonu nad gradskim bazenom
Nemanja Simović o novom balonu nad gradskim bazenom
Nemanja Simović o novom balonu nad gradskim bazenom

Gradski bazen u Dudovoj šumi pokriven je novim balonom koji je od danas u funkciji i dat na korištenje građanima Subotice. Novi balon je koštao 10 miliona dinara koje su izdvojene budžetom Grada.

Ovo je prva od četiri velika projekta u okviru sportske infrastrukture Subotice koji je u celosti završen a koji je najavio Nemanja Simović, član gradskog veća zadužen za sport i omladinu da su u planu da se ostvare. Pored pokrivanja bazena, očekuje se završetak reflektora na Gradskom stadionu, presvlačenje trim staze na Gradskom stadionu i pokrivanje Gradskog klizališta.

- Danas imamo zadovoljstvo da predamo na upotrebu novi balon na bazenu u Dudovoj šumi. Preko 30.000 sugrađana poseti ovaj bazen u toku godinu dana. Stari balon koji smo skinuli postavljen je pre tačno dvadeset godina i bilo je mnogo razloga da ga promenimo i postavimo novi. Mislim da je ovo jedna lepa vest za veliki broj naših sugrađana koji se rekreativno bave plivanjem a naravno i za sportiste plivače i vaterpoliste. Značajno je da je i bezbednost onih koji borave na ovom bazenu sada puno veća. Bazen je multifunkcionalan u gornjem delu dvoslojan što znači da topao vazduh kruži gore i ne dozvoljava da se sneg zadrži na gornjem delu balona. Sada ćemo imati i znajačne materijalne uštede. Radi se o multifunkcionalnom balonu koji ima garanciju od deset godina koji je koštao deset miliona, ali sa kojim ćemo imati značajne uštede u daljem funkcionisanju. Nadam se da će mnogi biti zadovoljni sa ovim objektom - istakao je Nemanja Simović.

Timea Horvat, zamenica gradonačelnika - Drago mi je da smo danas ovde i da se posle dvadeset godina promenio balon na ovom bazenu. Novi balon koji je koštao 10 miliona dinara nabavljen je iz sredstava budžeta Grada Subotice. Međutim, od sada ćemo imati velike uštede, kao što vidite balon je beli, proziran i propušta svetlost tako da ga nije potrebno dodatno osvetljavati u toku dana. Stari balon je bio dosta oštećen i njegovo zagrevanje je bilo izuzetno skupo, sa novim balonom situacija se znatno menja i imaćemo uštede u održavanju preko 30 posto. Nadamo se da će ovaj bazen sada koristiti još više sugrađana.

Toth Robert je istakao zadovoljstvo montažam novog balona. - Najveća stavka je ušteda koja će se sada desiti a ta sredstva ćemo sada moći usmeriti na neka druga mesta. Moram naglasiti da se cena i radno vreme neće menjati i od sutra je bazen dostupan građanima na korišćenje. Očekujemo veći priliv građana jer sve što je novo je interesantno. Temperatura vode je konstantna i ona je sada 26 stepeni dok je oko bazena 27 stepeni. Mora biti toplije van bazena u odnosu na temperaturu vode da bi se ostvarila ušteda.

Autor teksta: 
Fotograf: 
Custom Search