Spartak Vojput ubedljiv protiv Jugovića

Ned, 27.11.2016 - 01:00 -- dejan.vukovic

Spartak Vojput - Jugović 24:17 (12:7)

Hala sportova u Subotici. Gledalaca oko 900. Sudija: Knežić Vladimir i Pešić Marko. Sedmerci: Spartak Vojput 4/4, Jugović 4/3. Isključenja: Spartak Vojput 8 minuta, Jugović 4 min.

Spartak Vojput: Kosović, Kojadinović, Ristić 1, Đekić 4,Mikić, Perović 4, Stevanović, Potpara, Medić 2, Delibašić 1, Petrović, Peić Tukuljac Jovan, Županjac 6, Jelić 5, Rakocija 1, Abadžić.

Jugović: Seleši 1, Žikić 2, Vrgović 4, Laković 1, Lisica 2, Grozdić 2, Jokić, Bogojević, Stanojlović, Kurteš 2, Marić, Kočić 1, Milosavljev, Ratković 1, Manojolović, Rodić 1.

Subotičani su ostvarili drugu pobedu u samo tri dana i sa nova četiri boda istakli kandidaturu za plej of. Večeras su odigrali sigurno, nametnuli sui svoj ritam od samog početka utakmice i na kraju rutinski trijumfovali.

Početak meča proteko je u brzim golovima sa obe strane. Poveli su domaći sa 2:0, Kurteš zatim smanjio na 2:1 da bi Đekić u 3 minutu ponovo doneo dva gola viška 3:1. U prvih pet minuta postignuto je čak šest golova, npošto je golom Delibašića rezultata glasio 4:2 u korist domaćih.

Siguran na golu subotičana bio je golman Petrović koji je ulivao dodatnu sigurnost odbrani. Nakon njegovih uspešnih odbrana Županjac je postigao dva gola u nizu za 7:3 u 11 minutu. Pet minuta pre isteka prvog dela Đekić pogađa za 11:6, a nakon sedme odbrane Petrovića rukometaši Spartak Vojputa golom Županjca dolaze i do šest golova viška, 12:6. Poluvreme je okončano rezultatom 12:7.

Nastavak utakmice počeo je sa dva gola Jelića u nizu za 14:7. U 45 minutu Spartak Vojput je golom Perovića sa sedam metara stigao do osam golova viška, 19:11. Pokušao je trener Jugovića, Goran Kurteš da uzdrma svoju ekipu na tajm autu, međutim domaći su danas delovali sigurno i hrabro su išli ka novim bodovima. Deset minuta pre kraja Rakocija je pogodio za velikih devet golova prednosti, 22:13. Nakon gola Medića za 23:14, Jugović posztiže dva gola u nizu a konačan rezultat postavlja Ristić Mihailo za 24:17.

U poslednjih desetak minuta trener Slaviša Laković šansu je pružio i mlađim igračima. Zaigrali su Kojadinović, Ristić i Mikić da bi u finišu utakmice svoj debi u prvom timu zabeležio i Peić Tukuljac Jovan. U sledećem kolu Spartak Vojput gostuje ekipi Dinama.

Autor teksta: 
Fotograf: 
Custom Search