Spartak Vojput nadigrao Crvenu Zvezdu

Čet, 08.12.2016 - 01:03 -- dejan.vukovic

Spartak Vojput – Crvena zvezda 29:26 (14:11)

Subotica, Hala sportova, gledalaca: oko 900. Sudije: Zlatan Savić i Nikola Radulović. Sedmerci: Spartak Vojput: 5/5, Crvena Zvezda 0/2. isključenja: Spartak Vojput 10 min, Crvena zvezda 12 min.

Spartak Vojput: Kosović, Kojadinović, Bojanić, Đekić 2, Radović 2, Perović, Stevanović 2, Potpara 8, Medić 1, Delibašić, Petrović, Ristić, Županjac 6, Jelić 4, Rakocija 4, Abadžić.

Crvena zvezda: Šotić 3, Pavlović, Mošić 6, Đorović 3, Prodanović 2, Andrejević, Gačević, Ljubojević, Ljubenović 9 odbrana, Šćepanović 4, Zlatanović 1 odbrana, Matičić, D. Babić 5, Kljajić 2, Leovac, A. Babić 1.

Rukometaši Spartak Vojputa večeras pred velikim brojem gledalaca stigli su do zaslužene pobede. Cela ekipa je odigrala sjajan meč i nanela drugi prvenstveni poraz lideru na tabeli ekipi Crvene Zvezde. Nije bilo slabog igrača u redovima subotičana, ipak istakli su se golman Vladimir Abadžić i Milana Potpara koji je postigao 8 golova.  

Početak utakmice pripao je rukometašima Spartak Vojputa. Golman Abadžić je nanizao tri uspešne odbrane da bi u napadu po dva puta pogodili Jelić i Potpara za vodstvo Spartak Vojputa od 4:1 u 5. minutu. Primoran je bio trener Peruničić da zatraži tajm aut i promeni golmana Zlatanovića kako bi zaustavili raspoložene domaćine. Beograđani su tada zaigrali bolje u odbrani i ubrzo poravnali na 5:5 golom Prodanovića. Usledio je period izjednačene igre u kojoj gosti ni u jednom trenutku nisu uspeli da povedu. 

Kako se približavao kraj prvog dela subotičani su bili sve bolji u odbrani da bi golom Jelića u 24. minutu ponovo stekli dva gola viška, 11:9. Dva minuta kasnije Rakocija pogađa za plus tri, 12:9. U poslednjem minutu prvog dela nova uzbuđenja na utakmici. Šut Matića sa sedam metara zaustavlja golman Abadžić da bi u sledećem napadu Jelić lob udarcem sa crte povećao na 14:11. 

Drugo poluvreme počelo je golom Jelića za 15:11, usledilo je par tehničkih grešaka putara u napadu što su iskoristili gosti i iz kontri preko Šotića i Đorovića poravnali na 16:16 u 38. minutu. U narednih desetak  minuta Spartak Vojput je definitivno prelomio utakmicu. Borili su se momci u plavim dresovima za svaku loptu i uz nove uspešne odbrane Abadžića stigli do vodstva od 20:16. Sa tri gola Rakocije u nizu domaći su iali velikih 25:19 u 53. minutu. 

Prerano su se opustili rukometaši Spartak Vojputa, umesto da mirno okončaju meč napravili su par grešaka u napadu i dozvolili protivniku da za kratko vreme priđe na samo dva gola zaostatka. U 56. minutu rezultat je glasio 25:23. Zaigrali su domaći pnovo angažovanije, Radović je pogodio za 26:23, nakon čega je Potpara postigao dva važna gola i definitivno rešio meč za veliku radost domaćina na kraju. 

  

 

Autor teksta: 
Fotograf: 
Custom Search