Škola rukometa Veszprem ponovo u Subotici

Uto, 13.12.2016 - 00:19 -- dejan.vukovic

Mlađe selekcije rukometnog kluba Veszprem ponovo su boravile u našem gradu. Uspostavili su saradnju sa subotičkim rukometnim školama  i tokom boravka u Subotici odigrali dve prijateljske utakmice.  

Ekipa Veszprema spada u sam vrh Evropskog rukometa, njihova seniorska ekipa aktuelni je šampion SEHA Gazprom Lige i učesnik finala Lige šampiona. Imaju iodličnu školu rukometa i za subotičke klubove utakmica sa njima predstavlja veliki izazov i proverusvog kvaliteta. Prvi meč su odigrali protiv kombinovane ekipe Subotica Unit. U ovakvim nadmetanjima rezultat je bio u drugom planu, glavni cilj je uspostavljanje dobrih odnosa i provera kvaliteta mladih igrača. Više uspeha u ovo susretu imali su mladi rukometaši iz Mađarske koji su tehnički kvalitetniji u svom uzrastu. U drugom susretu snage su odmerili sa dve godine starijim rukometašima Spartak Vojputa. Bolji su bili subotičani koji su iskoristili što su fizički bili jači u odnosu na tehnički bolju ekipu Veszprema.   

U Mađarskoj deca već sa šest i sedam godina počinju da treniraju rukomet. I već sa sedam godina igraju prve utakmice i skupljaju takmičarsko iskustvo. Sa druge strane, treneri iz Subotice kroz ovakve susrete imaju priliku da se upoznaju sa sistemom rada koji se neguje u velikom evropskom klubu kakav je Vesprem i deo naučenog praktično primene u procesu treninga.

Trener mlađih selekcija Veszprema je Katalin Maroš koja ističe da je najvažnije druženje, upoznavanje i to što su deca uživala u igri – Imali smo dosta grešaka, ali oni tek uče pravila. Uživali su, bilo je lepih i vrednih poteza. Jeste, ponekad su pravili greške, ali to je sastavni deo svake igre. Nosimo samo lepe utiske i nadam se ponovnom viđenju. U Subotici se odlično osećamo, lepo smo primljeni i veoma zadovoljni. Imali smo i odlično vreme. Danas je sijalo sunce pa je prepodnevni program izlet na Palić bio savršen. Ovo su deca rođena 2007. i 2008 godine  koja nastupaju u šampionatu ,,Erima’’ u Mađarskoj. U svom okrugu Vesprem je na prvom ili drugom mestu u svakom uzrastu. Trudimo se da nađemo teže protivnike, najbitnije je da odigramo što više raznovrsnih mečeva i zato nam dolazak u Suboticu dosta znači. Mislim da je igra najbitnija kod ove dece, oni uživaju na terenu i za njih je doživljaj najvažniji.

Ličnosti: 
Autor teksta: 
Fotograf: 
Custom Search