Trijumf mladih rukometaša Spartak Vojputa na Mikulaš Kupu

Ned, 18.12.2016 - 23:39 -- dejan.vukovic

Rukometni klub Spartak Vojput beleži sve bolje rezultate i sa svojim mlađim selekcijama. Selekcija  2000 godišta trijumfovala je na 13. međunarodnom Mikulaš Kupu koji je održan u Adi od 16. do 18. decembra 2016. godine.

Na turniru je učestvovalo 8 ekipa, među kojima su najbolji bili mladi putari koji su u finalu nakon preokreta pred punom halom savladali ekipu Pick Szeged Vorosmarty sa 17:16 (9:10). Do finala Spartak Vojput je redom pobeđivao svoje rivale:Pik Seged II, Slogu iz Kraljeva, Ekipu Budimpešte, Dubočicu Leskovac i na kraju Pik Seged I. 

Samo finale je bilo izuzetno uzbudljivo, pošto ni jedna ekipa nije uspela da napravi veću rezultatsku razliku. Poveli su subotičani sa 5:3, no ubrzo su vršnjaci iz Mađarske izjednačili i stigli do minimalne prednosti od 10:9 na istekuprvog poluvremena. U nastavku susreta Spartak Vojput dolazi do novog poravnanja 10:10. Usledila je rezultatska klackalica da bi šest minuta prte kraja Segedin poveo sa 15:13. Nisu se predavali putari, postigli su dva gola u nizu i poravnali na 15:15. Ušlo se u izuzetno uzbudljivu završnicu. Ekipa iz Mađarske stiže do 16:15, a samo minut kasnije usledilo je novo izjednačenje, 16:16. Subotičani su se uspešno odranili i u poslednjem minutu stigli do pobedonosnog gola od 17:16 i veliku radost nakon poslednjeg sudijskog zvižduka.   

Po okončanju finala proglašeni su najbolji pojedinci, među kojima su se našla i dva rukometaša Spartak Vojputa. Za najboljeg golmana izabran je Pjkevalica Vukašin, dok je najbolji strelac Uroš Kojadinović sa 24 postignuta gola.

Ekipa Spartak Vojputa (2000 god) je nastupala u sledećem sastavu: Pjevalica, Obradović, Peić T., Ilić, Kojadinović, Kolundžić, Bogićević, Suknović, Ambruš, Tuinguz, Petrekanić, Džambas, Todić, Spremo, Rosić, Reljić. Trener: Radovan Prolić.

Autor teksta: 
Custom Search