Rukometaši Spartak Vojputa započeli sa pripremama

Sre, 11.01.2017 - 22:44 -- dejan.vukovic

Rukometaši Spartak Vojputa započeli su sa pripremama za nastavak sezone. Trener Slaviša Laković napravio je prozivku 11. janura u Hali sportova na kojoj su se pored prvotimaca bili i igrači iz omladinskog pogona koji će pokušati da se nametnu. 

U prvom delu zabeležen je dobar rezultat, ekipa je osvojila 19 bodova i trenutno se nalazi na četvrtom mestu sa realnim ambicijama da regularni deo prvenstva završe na poziciji koja ih vodi u plej of. Kompletne pripreme odradiće se u Subotici, gde imaju odlične uslove za dobar rad. Po planu je da do prve prvenstvene utakmice odigraju šest prijateljskih pripremnih utakmica.

Više o samom planu priprema izneo je trener Slaviša Laković - Svi su se odazvali prvom treningu, nedostajao je jedino Uroš Radosavljević koji se oporavlja od povrede, ali i on će se ubrzo priključiti treninzima. Nedomica je jedino oko Bojanića koji je bio ustupljen iz Vojvodine. Nismo rešili još taj status, pregovori su u toku. Svi ostali su zdravi i kada vidim da su se pojavili na prvom treningu puno pre zakazanog vremena, onda znam da su se uželeli rukometa. Imamo ceo mesec da se pripremimo za prvu utakmicu u nastavku prvenstva u kojoj smo domaćini ekipi Sloge iz Požege 11. februara, jednom od najozbiljnijih kandidata za plej-of. Imamo dva boda prednosti, ali će biti još vremena da pričamo o toj utakmici. Pripreme obavljamo u Hali sportova u Subotici, a čini mi se da će nam biti lakše nego letos. Momci se poznaju, dosta toga smo već uradili i trudićemo se da ispravimo ono što je bilo loše. Odigraćemo šest do sedam prijateljskih utakmica, ugostićemo prijatelje iz Mađarske, odigrati dve utakmice sa Kikindom i jednu sa Dinamom iz Pančeva.

Ambicije Spartak Vojputa su promenjene u odnosu na početak sezone. - Na početku su ambicije bile opstanak u ligi, a sada smo svojim igrama doveli sebe u situaciju da smo blizu plej-ofa. Nema nikakvog alibija za neku drugu priču, osim da se plasiramo među prvih šest ekipa i odigramo plej-of.- istakao je Slaviša Laković.

Iskusni prvot Veselin Jelić, u tradicionalnom izboru najboljih sportista Subotice našao se na listi deset najboljih seniora, spremno dočekuje pripreme - Odmorili smo se, ali sada moramo da radimo. Približava se drugi deo prvenstva, a da bi održali neki kontinuitet potrebno je da radimo još jače. Spremni smo došli na pripreme, imali smo čak i neki program koji smo morali odraditi u pauzi. Mislim da je dovoljno mesec dana za pripreme. Uz prijateljske mečeve imaćemo priliku da popravimo neke stvari da budemo još bolji u nastavku. Atmosfera je odlična i to nam daje dodatni motiv za rad.

Milan Potpara nije imao puno vremena za odmor, pošto je bio član juniorske reprezentacije koja je imala svoje obaveze. - Meni bi lično prijalo još malo odmora, pošto sam bio sa reprezentacijom, ali to je ceh nas sportista. Prvi deo sezone smo odradili kako se i očekivalo od nas u klubu i sada spremni i orni započinjemo pripreme za nastavak prvenstva. Mislim da se zasluženo nalazimo na četvrtom mestu i u nastavku očekujem još bolje igre i rezultate.

Milan je pola godine u klubu i veoma je zadovoljan sa uslovima - Iza mene je već pola sezone u Spartak Vojputu, utisci su fenomenalni, klub funkcioniše kako bi trebali svi u Srbiji. Momci su odlični kao i atmosfera, samo da i dalje nastavimo ovako.

 

Autor teksta: 
Fotograf: 
Custom Search