Spartak Vojput izbacio Vojvodinu iz Kupa

Čet, 30.03.2017 - 01:35 -- dejan.vukovic

Vojvodina - Spartak Vojput 23:18 (10:6)

Hala sportova "Slana Bara" u Novom sadu. Gledalaca: oko 100. Sudije: Marić Branka i Mašić Zorica. Sedmerci: Vojvodina: 3/2, Spartak Vojput 4/4.

Vojvodina: Arsenić, Đukić 3, Orbović 6, Milić, Popov, Ilijan, Radonjić, Ostojić 3, Perović, Stojanović 1, Jelić, Jovanović 4, Bojanić, Pešić 3, Davidović 1, Grozdanović 2.

Spartak Vojput: Kosović, Stefanović, Đekić 1, Radović, Perović 7, Stevanović, Potpara, Medić, Delibašić, Petrović, Mikić, Županjac 5, Jelić 3, Petrović Ilija, Rakocija 2, Abadžić.

Rukometaši Spartak Vojputa uspeli su da izbace aktuelnog šampiona države, ekipu Vojvodine iz daljeg takmičenja u Kupu Srbije. Subotičani su u revanš susretu izgubili sa pet golova, međutim zbog visoke pobede u Subotici od 12 golova zasluženo će se naći na finalnom turniru Kupa Srbije.

Loše su otvorili utakmicu rukometaši Spartak Vojputa, posebno u fazi napada. Za razliku od njih Vojvodina je krenula silovito i za deset minuta igre imala prednost od 4:0. Prvi gol za subotičane postigao je Županjac u 12. minutu za 4:1. Golman Petrović je tada nanizao tri odbrane i spasio subotičane od većeg zaostatka za protivnikom. Ipak, u 16 minutu Ostojić svojim drugim golom dovodi novosađane u vodstvo od 5:1. Svoj drugi gol na utakmici subotičani postižu u 18. minutu i to preko Marka Perovića sa sedam metara, 5:2.

Golovima Pešića i Orbovića domaćini su ponovo imali pet golova viška. Županjac sa sedam metara a zatim Jelić efektnim golom leđima okrenut protivničkoj mreži smanjuje na 7:4 u 24. minutu. Prvo poluvreme okonačno je vodstvom Vojvodine od 10:6.

Na početku drugog poluvremena igrači Spartak Vojputa su na trenutak zaigrali bolje i seriom od 4:0 stigli do izjednačenja na 10:10 u 37. minutu. Već tada se videlo da će Spartak Vojput nastaviti dalje takmičenje u Kupu, pošto je razlika od 12 golova za novosađane bila izuzetno velika, jer je do kraja ostalo samo dvadesetak minuta. Usledila je nova serija Vojvodine od četiri gola za 14:10, koju prekida Vukašin Rakocija u 44. minutu. Preko Ostojića i sa dva gola Đukića u nizu, Vojvodina je imala prednost od 17:11.

Bekovi subotičana večeras nisu bili na visini zadatka, pa je Marko Perović preuzeo odgovornost i u 52. minutu sa bekovske pozicije pogodio sastav prečke i stative za 19:14. Đukić i Orbović donose po prvi put plus sedam za Vojvodinu četiri minuta pre kraja susreta. Nakon što je golman Petrović odbranio sedmerac Đukiću, raspoloženi Marko Perović, koji je postigao četiri poslednja gola za subotičane, smanjuje na 21:16. Konačan rezultat postiže Marko Perović za 23:18 u korist Vojvodine.

Autor teksta: 
Fotograf: 
Custom Search