Fudbalerke Spartaka u finalu Kupa Srbije

Sre, 17.05.2017 - 23:18 -- dejan.vukovic

ŽFK Spartak - ŽFK Vojvodina - 6:0 (2:0)

Polufinale Kupa Srbije. Gradski stadion u Subotici. Sudija: Banjeglav Jelena (B.Topola). Strelci: Radojičić 24’, Nascimento L.Marcela 45’, 52’, 62’, Mekuko 67’, Filipović 88’,

ŽFK Spartak: Kostić, Krstanoska, Vajda, Slović, Frajtović, Nasciment L.Marcela (Marenić), Ilić (Mekuko), Radojičić, Filipović, Pavlović, Matić.

ŽFK Vojvodina: Đapić, Malijar, Nikolić, S.Savanović (Magovčević), Kovačević (Burkert), Trbojević (Mlinarević), Plavšić, Delić, A.Savanović, Šćepanović (Penić), Milanović (Petrović)

Fudbalerke Spartaka plasirale su se u finale Kupa Srbije pošto su na svom terenu više nego ubedljivo savladale ekipu Vojvodine sa 6:0. U borbi za pobednički pehar čeka ih ekipa Mašinca koja je u drugom polufinalnom susretu u Beogradu nakon boljeg izvođenja penala eliminisala Crvenu Zvezdusa 4:3

Domaće fudbalerke od prvog minuta preuzele su terensku inicijativu, međutim osim terenske nadmoćnosti, zbog loše završnice, nisu uspele da ozbiljnije ugroze gol Vojvodine. Konačno, u 24. minutu, Spartak je poveo sa 1:0, Marcelinja sa desne strane ubacuje loptu u peterac, a iskusna Radojičićeva je sprovodi u mrežu. U finišu prvog poluvremena Vojvodina je odgovorila preko dva odlična napada. Prvo se Delićeva u 42. minutu probila do zone šuta, ali je Kostićeva uspela da odbrani. Drugi napad je usledio u 45+1 minuti kada Delićeva upošljava Mariju Kovačević, a ova sa ivice šesnaesterca snažno šutira pod prečku. U 45+2 minuti stigla je kazna za propuštene prilike. Marcelinja je šutirala precizno sa distance za 2:0, a nespremna Đapićeva je loptu jedino mogla da isprati pogledom do svoje mreže.

Nije se dugo čekalo na gol u nastavku susreta. U 53. minutu Marcelinja povisuje rezultat na 3:0. Trener Vojvodine pokušao je sa dve izmene da osveži svoju ekipu, ali već u 62. minutu Marcelinja šutira oštro po zemlji sa ivice šesnaesterca za 4:0. U 68. minuti lepu kombinaciju izvode Tijana Filipović i Marcelinja, upošljavaju Adrienne Mekuko koja loptu ubacuje u mrežu za 5:0. Konačnih 6:0 postavlja snalažljiva Tijana Filipović. 

Tagovi: 
Autor teksta: 
Fotograf: 
Custom Search