Rukometaši Spartak Vojputa plasirali su se u finale Kupa Srbije

Čet, 08.06.2017 - 01:42 -- dejan.vukovic

Dinamo - Spartak Vojput 17:18 (10:10)

Sportska Hala Breza u Gornjem Milanovcu, Gledalaca: oko 600. Sudije: Boričić Marko i Marković Dejan. Sedmerci: Dinamo 7/4, Spartak Vojput 4/3.

Dinamo: Žujović 5, Radovanović M. , Bunjevčević 1, Radanović 2, Stojanović 2, Ivošević 1, Komlanov 1, Radulović, Distol, Terzić, Barudžić, Slavuljica, Radovanović N., Banduka 5, Šaponjić.

Spartak Vojput: Kosović, Stefanović, Đekić 2, Radović, Perović 1, Mikić, Potpara 2, Medić 1, Delibašić 3, Petrović, Županjac 6, Jelić, Petrović Ilija, Rakocija 3, Abadžić.

Spartak Vojput se plasirao u treće finale Kupa u poslednjih 6 godina i time nastavio kontinuitet dobrih rezultata. Večeras su u Gornjem Milanovcu savladali ekipu Dinama iz Pančeva posle velike borbe i zasluženo se našli u finalu najmasovnijeg takmičenja gde ih očekuje Crvena Zvezda koja je bila bolja od Sloge pobedivši ih sa 29:25. Utakmica je počela sa po jednom odbranom oba golmana Abadžića i Radulovića koji su večeras bili i najbolji pojedinci u svojim redovima.

Prvi je u prednost došao Dinamo golom Komlanova u 3. minutu. Vrlo brzo su subotičani poravnali preko Medića za 1:1. Spartak Vojput je do prvog vodstva došao u 8. minutu kada je Potpara pronašao rupu u odbrani Dinama i preciznim šutem doveo svoj tim u prednost od 3:2. Tri minuta kasnije imali su dva gola viška kada je Županjac sa svoje polovine pogodio praznu mrežu pančevaca za vodstvo 5:3. U naredna dva napada subotičani pogađaju prečku a Dinamo preko Žujovića i Banduka dolazi do novog izjednačenja u 16. minutu, 5:5.

U nastavku igre rezultat je najčešće bio poravnat. U poslednjih tridesetak sekundi prvog poluvremena Spartak Vojput je ušao sa golom viška pošto je Županjac bio siguran sa sedam metara. Međutim, sa zvukom sirene Stojanović uspeva da poravna, te su igrači na odmor otišli sa rezultatom 10:10.

Na prvi gol u drugom poluvremenu čekalo se 4 minuta pošto su golmani uspevali da zaustave šuteve protivničkih igrača. Post prekida Radanović sa sedam metara za novo vodstvo Dinama od 11:10. Subotičani su zaigrali još agresivnije u odbrani te u potpunosti zaustavili napade Dinama, golovima Potpare, Đekića i Županjca stigli su na plus dva u 39. minutu, 11:13. Žujović smanjuje sa sedam metara a golman Abadžić brani sedmerac Radanoviću, međutim, u sledećem napadu u 45. minutu Banduka donosi novo izjednačenje na utakmici, 13:13. 

Rukometaši Spartak Vojputa igrali su veoma požrtvovano i sa velikom željom tokom celog susreta. Serijom od tri gola u nizu koji završava Rakocija došli su do velikih 16:13, sedam minuta pre kraja susreta. Žujović smanjuje a Rakocija odličnim golom vraća plus tri u 55. minutu. Požrtvovanom igrom u odbrani subotičani su uzeli loptu protivniku a Delibašić sa krila dva minuta pre kraja najavljuje konačnog pobednika ovog susreta, 18:15. U poslednjem minutu utakmice Žujović smanjuje na 18:17, Spartak Vojput propušta napad, ali dobrom igrom u odbrani i još jednom odličnom intervencijom golmana Abadžića došli su do toliko željene pobede i plasmana u finale Kupa Srbije.

Autor teksta: 
Fotograf: 
Custom Search