Ubedljiva pobeda fudbalera Spartaka protiv Borca

Ned, 30.07.2017 - 12:21 -- dejan.vukovic

Borac – Spartak Ždrepčeva krv 0:4 (0:2)

Stadion Mladosti u Lučanima. Gledalaca: oko 500, Sudija: Srđan Obradović. Strelci: Ivanović 14., Nikolić 37. i 56. , Savković 49. minut.

Borac: Mišić, Obradović, Ignjatijević, Perišić, Marinković (62. Pajović), Kostić, Zoćević, Propadalo, Savić (55. Stanković), Tripković, Bogićević (46. Janković)

Spartak Ždrepčeva krv: Ostojić, Stojković, Ćalasan, Kerkez, Hajdin (53. Vukčević), Jočić (57. Dunđerski), Šimura (40. Krmar), Ivanović, Savković, Nikolić.

Fudbaleri Spartaka ostvarili su drugu uzastupnu pobedu u novom prventvu i time izbili u vrh prvenstvene tablice sa 6 osvojenih bodova. Subotičani su bili ubedljivi protiv Borca, savladali ih sa 4:0 a po prikazanim prilikama rezultat je mogao biiti i ubedljiviji.

Prve prilike imali su na samom početku meča preko Ivanovića u 3. i Stojkovića u 6. minutu susreta. Spartak je ubrzo poveo i to u 14. minutu kada je Nikolić idealno uposlio Ivanovića koji loptu šalje u mrežu. Subotičani su duplirali prednost u 37. minutu, ovaj put Savković je pronašao Nikolića koji donosi prednost od 2:0. Samo dva minuta kasnije Savković nije uspeo da iskoristi stopostotnu šansu pošto je loptu poslao preko gola.

Nije se menjao odnos snaga na terenu ni u nastavku susreta. Spartak je sigurnom igrom kontrolisao utakmicu a kad je Savković u 49. minutu pogodio za 0:3, pitanje pobednika je bilo rešeno. Odličnu partiju ponovo je odigrao Nemanja Nikolić koji je svoj drugi gol postigao u 56. minutu na asistenciju Ivanovića. Nikolić je već sada pokazao da će dostojno zameniti Ognjena Mudrinskog, postigao je tri gola u prva dva kola i nalazi se na vrhu liste strelaca.

Treba napomenuti da su za subotičane debitovali Vukčević koji je došao iz Sevilje i mladi igrač Dunđerski koji su ušli u drugom poluvremenu. Pravo iskušenje za ekipu predstoji u narednom kolu u kojem Spartak Ždrepčeva krv dočekuje ekipu Partizana, aktuelnog prvaka države. Ta utakmica se igra na Gradskom stadionu u Subotici u subotu 5. avgusta sa početkom od 19 časova.

Tagovi: 
Autor teksta: 
Fotograf: 
Custom Search