Spartak Vojput savladao Rudar

Ned, 19.11.2017 - 00:34 -- dejan.vukovic

Spartak Vojput - Rudar 27:24 (15:9)

Hala sportova u Subotici. Gledalaca: oko 500. Sudije: Bakmaz Nikola i Radaković Branko. Sedmerci: Spartak Vojput 3/2, Rudar 5/4. Isključenja: Spartak Vojput 10 min. Rudar 4 min

Spartak Vojput: Pjevalica Vukašin, Bošković Savo, Peić Tukuljac Željko, Pernar Marko 2, Perović Marko 8, Gačević Spasoje 2, Mikić Aleksa, Potpara Milan 8, Egić Nikola, Kojadinović Uroš, Radosavljević Uroš 3, Leovac Filip 1, Stefanović Nikola, Petrović Ilija 1, Kurteš Aleksandar 2, Abadžić Vladimir.

Rudar: Tatari, Avramović 1, Vuković 4, Nedeljković, Tica 2, Šukič 5, Murina, Urankar, Budović, Mrvović, Inić 2, Đorđević, Milošević 7, Nedeljkov, Mrdović 3.

Rukometaši Spartak Vojputa stigli su do četvrte prvenstvene pobede nakon večerašnje pobede nad Rudarom od 27:24 u subotičkoj Hali sportova. Gosti su dobro otvorili utakmicu, međutim vrlo brzo su "putari" preokrenuli rezultat i sigurnom igrom kontrolisali meč do samoga kraja. Imali su domaćini vodstvo od deset golova u 36. minutu i već tada najavili konačnog pobednika.

Rudar je golom Šukiča i sa dva uzastopna pogotka Miloševića poveo sa 3:0 u šestom minutu. Domaći su tada zaigrali puno bolje u odbrani, zaustavili napade Rudara i preko Ilije Petrovića poravnali na 3:3. Golovima večeras raspoloženih Marka Perovića i Milana Potpare domaćini su poveli sa 5:3 u 11. min. Tica prekida post Rudara od osam minuta bez gola za 5:4. Razbranio se golman Spartak Vojputa, Vladimir Abadžić koji je ulio dodatnu sigurnost odbrani, da bi svojim petim golom Marko Perović doveo svoj tim u vodstvo od 12:6 golova u 23. minutu. Poluvreme je okončano golom Aleksandra Kurteša sa zvukom sirene za 15:9.

Nastavak utakmice počeo je sa dva gola Marka Perovića za 17:9. Vuković je smanjio sa sedam metara nakon čega je usledio gol Kurteša i dva pogotka Potpare za velikih deset golova prednosti u 36. minutu, 20:10. Usledio je odgovor Rudara koji serijom od 4:0 prilaze na 20:14 što prekida Potpara za mirnu završnicu. U poslednjih deset minuta ušlo se osam golova viška u korist Spartak Vojputa kada je Radosavljević sa desnog krila pogodio mrežu nakon asistencije saigrača sa druge strane. Rudar je prišao na minus pet u 53. minutu, ali kapiten Potpara svojim osmim golom na utakmici nedozvoljava nedoumice oko večerašnjeg pobednika. Golman Abadžić odbranio je sedmerac Vukoviću a Pernar pogađa sam gornji ćošak gola Rudara za 27:21, dva minuta pre kraja. Do kraja utakmice Rudar je sa tri gola u nizu uspeo da ublaži poraz tako da je meč završen sa 27:24. 

Na kraju utakmice za najboljeg igrača proglašen je iskusni golman Spartak Vojputa, Vladimir Abadžić. U sledećem kolu subotičani gostuju ekipi Mokre Gore u Zubinom Potoku.

Autor teksta: 
Fotograf: 
Custom Search