Planovi za nove aktivnosti u Gerontološkom centru

Pet, 23.02.2018 - 23:50 -- nikola.tumbas

Danas je u prostorijama Gerontološkog kluba“Centar II“ (Žarka Zrenjanina 16)  održana konferencija povodom sklapanja IPA projekta prekogranične saradnje između Srbije i Hrvatske. Evropska unija će finansirati partnere u projektu kojim će se razviti usluge socijalne zaštite u regionu.
Sredstvima dobijenim ovim putem, lider projekta, Gerontološki centar Subotica će, po rečima direktora Ustanove dr Nenada Ivaniševića rekonstruisati Gerontološki klub“Centar I“(Petra Drapšina) i u okviru tog objekta otvoriti Akademiju za negovatelje.
Glavni i direktni cilj projekta je unapređenje kvaliteta brige o starima kroz najbolju praksu partnerskih ustanova, investirajući u infrastrukturu, ljudske resurse, nabavku opreme i intenzivnu razmenu stručnih znanja i iskustava u prekograničnoj oblasti.
Na konferenciji su bili prisutni predstavnici partnera u ovom projektu, Dom za starije i nemoćne iz Osijeka, Dom za stare i penzionere Apatin i Dom za stare i nemoćne osobe Đakovo.
Prisutnima se obratila i Tanja Miščević, šefica pregovaračkog tima Srbije sa Evropskom unijom. Ona je istakla da Srbija koristi sredstva iz predpristupnih fondova u visini od 190 miliona eura na godišnjem nivou.
Budžet ovog projekta je 526.361,10 eura.

Autor teksta: 
Fotograf: 
Custom Search