Brigom protiv predrasuda

Pon, 16.07.2018 - 19:46 -- darko.kovacevic

U prostorijama subotičkog Gerontološkog centra održana je press konferencija na temu projekta ,,Smanjenje isključenosti pripadnika romske zajednice iz primene socijalne politike i socijalne zaštite – Brigom protiv predrasuda,, čiju realizaciju finansira Fondacija za otvoreno društvo.
Ovom prilikom svim prisutnima obratili su se: 

  • - Jadranka Ivković, koordinatorka projekta Fonda za otvoreno drustvo
  • - Stevan Nikolić, predsednik Edukativnog centra  Roma
  • - dr Nenad Ivanišević, direktor Gerontoloskog centra, Subotica

Vrednost projekta koji se finasira od strane Fondacije za otvoreno društvo je 3.5 miliona dinara. Po rečima koordinatorke Fonda Jadranke Ivković dve marginalizovane grupe, Romi i stariji, ovim projektom će biti obuhvaćeni, u nadi da će se kroz socijalnu zaštitu poboljšati njihov položaj i smanjiti predrasude.

Direktor Gerontološkog centra dr Nenad Ivanišević objasnio je da će u okviru projekta biti sprovedena obuka za devet pripadnika romske zajednice sa teritorije Severnobačkog okruga i da će oni nakon završetka obuke za negovatelja, frizera, masera ili pedikira dobiti priliku da nađu zaposlenje u Ustanovi.

Predsednik Edukativnog centra Roma Stevan Nikolić se zahvalio ustanovi kakva je Gerontološki u pružanju podrške inkluziji Roma.

Autor teksta: 
Fotograf: 
Custom Search